Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Koen Van Rie: “Zonder pardon op en over Vinokourov…”
Koen Van Rie wereldkampioen M45 in Hawaii (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)
Hawaii

Koen Van Rie: “Zonder pardon op en over Vinokourov…”

Koen Van Rie wereldkampioen M45 in Hawaii (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)
Koen Van Rie wereldkampioen M45 in Hawaii (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)

Zaterdag werd Koen Van Rie wereldkampioen Ironman in zijn categorie, de M45. Dat is toevallig ook de categorie van de omstreden Alexander Vinokourov. Koen had zich een extra doel gesteld in Hawaii: Vino kloppen. Hij opent zijn post race interview dan ook met een lach. “Zonder pardon, er op en over…” zei Koen. En nog: “Eindelijk kon ik in mijn nummer nog eens op waarde lopen. Iedereen opgeraapt en dan met vier minuten voorsprong gewonnen… Ik kan er niet bij. De pech die ik in Bolton en Maastricht gehad heb, heb ik vandaag kunnen gebruiken als geluk. Ik begrijp het nog altijd niet, ik ga onder de 9 uur in Hawaii…”

Vinokourov kwam in de M45 inderdaad als eerste van de fiets. Met 4u18 zette hij de 12de snelste fietstijd neer, maar in de marathon werd de Kazach al snel op zijn plaats gezet. Hij was al aan het wandelen op Palani Road en werd door nog zes leeftijdsgenoten voorbij gelopen. Hij finishte wel, als 200ste en de 7de bij de M45 in 9u13’38, ver, heel ver, achter onze topper Koen Van Rie 🙂