Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Swannet pakt dubbel, De Cuyper revanche
Foto: 3athlon.be/ Kilian Hendrickx
Nieuws

Swannet pakt dubbel, De Cuyper revanche

Het BK kwarttriatlon in Wuustwezel was een schot in de roos en bracht ons twee mooie podia. Bij de heren kon Simon De Cuyper (SMO-Specialized) revanche nemen na zijn tweede plaats op het BK sprinttriatlon. De vrouwen wedstrijd bracht een onverwachte wending wanneer Laura Swannet (ATRIAC) vanuit een schijnbaar verloren positie wist terug te keren en de overwinning uit de brand kon slepen.

Foto: 3athlon.be/ Gert-Jan d’Haene

Stratenloop (na fietsen)

De wedstrijd van de heren was een massa-evenement. Na het zwemmen ontstond een kopgroep van 14 man, met daarin alle favorieten. De achtervolgende groep was al even groot volgde op een kleine minuut, maar er werd niet stilgezeten. Wanneer de laatste man T2 buitenkwam, stormden de achtervolgers reeds binnen. Het werd een heuse loopwedstrijd.

Daarin wist Simon De Cuyper al snel zijn dominantie te tonen. Na de eerste ronde was het duidelijk dat hij – zonder inzinking – de overwinning uit de brand zou slepen. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij 45 seconden voorsprong op dichtste achtervolger Pieter Heemeryck (DOMO-Scott). In de achterhoede werd een strijd geleverd voor de laatste podiumplaats tussen Tim Van Hemel (Squadra) en Dries Matthys (TDL-Forsite). Van Hemel kwam hier als winnaar voor de dag.

Foto: 3athlon.be/ Kilian Hendrickx

Haasje-over

Bij de dames was het het kwartet De Vet-Deldaele-Maes-Vermeylen dat de wet dicteerde. Op ruime afstand volgde Cato Cassiers (NLT) en Eva Cornelisse. Daarna Marie Luyckx (3PT) en Britt Heirman (ATRIAC). En daarna… solo… beukend tegen de wind… Laura Swannet (ATRIAC).

In de tweede helft van het fietsen wist Swannet de aansluiting te maken met het duo Heirman-Luyckx, maar in de tweede wissel bleek dat ze deze al gauw zou achterlaten. Ronde na ronde schoof ze naar voor, om uiteindelijk de laatste ronde in de leiding aan te vatten. Een positie die ze niet meer uit handen zou geven. Vermeylen werd tweede, local hero De Vet derde.

Herbeleef hier de hele voormiddag!