Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lander Sels opent Hammer circuit met overwinning in cross duatlon Nottebohm
Multisports

Lander Sels opent Hammer circuit met overwinning in cross duatlon Nottebohm

Lander Sels heeft de Nottebohm cross duatlon gewonnen in Brecht, de opener van het Hammer Nutrition crossduatlon circuit waarvan hij eerder dit jaar aan het einde van het winterseizoen eindwinnaar werd. Hij vocht een verbeten duel uit met Tom Steenackers die pas in de laatste run de duimen moest leggen. Titelverdedigster Judith Visser was ook dit jaar opnieuw de sterkste bij de vrouwen.

Lauryssen geblesseerd

De winnaar van vorig jaar, Geert Lauryssen had jammer genoeg last minute moeten afzeggen wegens een blessure. Lander Sels, die vorig jaar nog derde was op deze crossduathlon en tevens eindwinnaar was van het Hammer Nutrition Cross duathlon Circuit, had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd en kwam met veel ambitie aan de start.  

Sels en Steenackers samen op pad

Vanaf de start nam Lander Sels samen met Tom Steenackers de wedstrijd in handen. Het koppel bleef samen tijdens het eerste loopgedeelte, nipt op de hielen gezeten door Mathias Cloostermans en Cis Bens. Tijdens het fietsgedeelte werkten het duo Sels – Steenackers goed samen zodat Cloostermans en Bens net niet konden aansluiten.

Laatste ronde beslissend

Na de vier fietsronden vertrokken de twee leiders samen aan het laatste loopgedeelte. Na de eerste ronde zagen we Lander Sels een handvol seconden voorsprong nemen op Tom Steenackers. Sels leek nog net iets frisser dan Steenackers. Lander Sels pakte de overwinning in een tijd van 1u13’12. Tom Steenackers werd tweede op een tiental seconden. Mathias Cloostermans vervolledigde de top 3 met een tijd van 1u14’33’. Lokale duatleet van het BIR-team Steven Bogaerts werd eerste bij de M40.

Judith Visser wint opnieuw

Bij de dames was Judith Visser, net zoals vorig jaar, oppermachtig op elk onderdeel. Birgit Massagé werkte ook een zeer sterke wedstrijd af en werd tweede dame. De eindwinnares van het circuit van vorig jaar Thea Segeren werd derde. 

Dierckx-Dollez bij de duo’s

Ook bij de duo’s Heren werd er ook een verbeten strijd uitgevochten tussen de koppels Dierckx-Dollez en Van Ham-Fonteyne. Fonteyne werd na een zeer sterk loopnummer door van Jan van Ham afgezet op een 2de plaats. Eric Dollez die als 3de herenduo mocht starten, rukte al snel op naar de eerste plaats. Dollez was niet te houden en kon aansluiten bij Cloostermans en Bijns en kon verder wegrijden van Ralph Fonteyne. Dollez lostte Toni Dierckx comfortabel af zodat hij het zonder problemen kon afmaken.

Wouter en Christine winnen

Bij de mixed duo’s ging de overwinning naar het ATRIAC-koppel Christine Verdonck en Wouter Van der Mast. De zege bij de duo-dames ging naar Costermans-Huysmans van het lokale BIR-team. Bracht in ‘ rood werd vertegenwoordigd door een 10 tal atleten. 

Het was een mooie editie met een sterk deelnemersveld en een goede organisatie dewelke veel geluk had met het mooie weer. Er stonden meer dan 100 atleten aan de start en de wedstrijd kent hierdoor een mooie groei. 

Met dank aan Koen De Deckere voor het verslag