Zilveren paratriatleet Kim Plovier: “Misschien nog eens terugkomen om te winnen”
Kim Plovier vice-wereldkampioen Ironman (foto: 3athlon.be/Peter Croes)
Hawaii

Kim Plovier heeft in Hawaii voor misschien wel de sterkste Belgische prestatie gezorgd door de zilveren medaille te winnen in de handcycle division. De paratriatleet uit Brugge deelde zijn wedstrijd goed in en kwam na een marathon van 2u37(!) als tweede binnen in Hawaii bij de handcycle atleten. Met een eindtijd van 12u13’07 pakte hij het zilver achter Matthew Brumby. De Australier won in 11u54’19. Kim Plovier is na Marc Herremans nog maar de tweede Belgische paratriatleet aan de finish van het WK Ironman.

Wij spraken Kim vlak na de finish in Kona. Het doel van de hele beproeving was om zijn paratriatlon carriere na 15 jaar in schoonheid af te sluiten. Al sluimerde er meteen wat twijfel of hij misschien toch nog eens moet terugkomen om voor die eerste plaats te gaan. Een tof interview met een geweldige vice-wereldkampioen: