Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oostduinkerke krijgt weer kwarttriatlon in mei 2020: De Peerdevisscher Triathlon
Nieuws

Oostduinkerke krijgt weer kwarttriatlon in mei 2020: De Peerdevisscher Triathlon

Goed nieuws uit Oostduinkerke want de Golf Ter Hille triatlon wordt er vanonder het stof gehaald en keert eind mei 2020 terug in een nieuwe vorm en met een nieuwe naam: De Peerdevisscher Triathlon. De mannen van Sandman Events nemen de organisatie van de vroeger Golf Ter Hille triatlon over en zorgen op Pinksterzondag 31 mei voor een echte kwarttriatlon met 1.000 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Sandman Events organiseert ook op 10 mei de Sporkin kwarttriatlon van Veurne.

“Pinkster traditie in ere houden”

“We hebben met de burgemeester en de schepen van sport van Koksijde een overeenkomst gesloten voor voorlopig drie jaar,” legt Wim Fierens van Sandman Events uit. “Wij gaan proberen deze mooie triatlon terug op de sporen te zetten, dus terug naar de oorspong met een stayer kwart triatlon. Deze wedstrijd ging altijd door op de zondag van het Pinksterweekend, in 2020 is dat op zondag 31 mei. Ook deze traditie gaan wij blijven behouden,” aldus Wim.

400 plaatsen

De vroegere Golf Ter Hille triatlon was tot een paar jaar geleden erg populair en aangezien er nu ook maar 400 plaatsen zijn, kan het wel eens zaak zijn om snel in te schrijven. Opvallend feit: naast de 25 plaatsen voor trio’s zijn er ook 5 plaatsen voorbehouden voor para-triatleten. Natuurlijk verwachten we Ward D’hulster van thuisploeg Midlon aan de start.

De inschrijvingen openen op 15 november 2019. Alle informatie vind je op de website van Sandman Events.