Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brecht Van Vooren wint opnieuw Viven kwarttriatlon Damme, Katrien Verstuyft domineert
Katrien Verstuyft werd eerder dit seizoen Belgisch kampioene halve triatlon in Menen (foto: 3athlon.be/Filip Lanszweert)
Nieuws

Brecht Van Vooren wint opnieuw Viven kwarttriatlon Damme, Katrien Verstuyft domineert

Afgelopen zaterdag stond in Damme de tweede editie van de Viven Triatlon op de kalender. Omdat in het centrum van het land op dezelfde dag het BK kwart werd georganiseerd was de deelnemerslijst beperkt tot enkele toppers, maar enkele sterkhouders van het non-drafting wereldje dit seizoen wisten er toch een spannende editie van te maken. De atleten moesten zich wel een uurtje warm zien te houden na een zoveelste seingeverstekort dit jaar.

Al na het zwemmen was het duidelijk dat er twee mannen voor de overwinning gingen strijden. Het was titelverdediger Brecht Van Vooren die samen met mede topfavoriet Rob Carmans als eerste uit het water kwam. Een kleine halve minuut later mocht thuisatleet Camiel Vandenbussche als derde zijn fiets opspringen.

Rob Carmans in vorm

Bij de twee leiders was het Van Vooren die de forcing voerde. In de tweede wissel hielden ze echter maar een 20-tal seconden over op sterk fietsende Thien Do Duy. Camiel Vandenbussche moest op de fiets even gas terug nemen en kwam in een groepje terecht met Pieter “AeroPieter” Luyckx en de Izegemse ploegmaten Dennis Dieussaert en Hannes Cool.

Vooraan gunden de twee elkaar geen metertje voorsprong en was het nu Carmans, vorige week nog winnaar in de triatlon van Balen, die de Aalstenaar behoorlijk deed afzien. Met nog een kilometer te gaan zette hij zijn definitieve versnelling in. Van Vooren plooide echter niet en na een kramp in de hamstrings van de Limburger kon hij helemaal kapot voor de tweede maal op rij de kwarttriatlon in Damme op zijn naam schrijven. Youngster Camiel Vandenbussche mocht na een sterk loopnummer mee het podium op.

Dominante Katrien Verstuyft

Bij de vrouwen was het een pak minder spannend. Kersvers Belgisch kampioene op de halve afstand Katrien Verstuyt duldde geen enkele tegenstand en regeerde van start tot finish. Achter haar zette Julie Sap wel de beste fietstijd neer. Zij werd op eigen bodem knap tweede. De Leuvense Lore Vanclooster vervolledigde het podium. Emelie Butseraen, die pas nog de kwarttriatlon van Viersel won, werd met een snelle looptijd vierde net voor Magalie Ghekiere.

Uitslagen Viven kwarttriatlon Damme 2021