Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Charlotte Deldaele en Jasper Sabbe maken favorietenrol waar in sprinttriatlon Tielt
Charlotte Deldaele pakt met een sterk fietsnummer de winst in de Inofec sprinttriatlon in Tielt (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Nieuws

Charlotte Deldaele en Jasper Sabbe maken favorietenrol waar in sprinttriatlon Tielt

Zowel bij de dames als bij de heren stond er op topfavorieten Jasper Sabbe en Charlotte Deldaele geen maat in de Inofec Sprint Triatlon in Tielt. Ondanks dat deze eerste editie in een druk triatlonweekend viel, stonden er toch enkele mooie namen aan de start. De Tieltse organisatie koos ervoor om een populair Belgisch voorjaarsconcept op poten te zetten. De voorlopig nog koude wateren werden ingeruild voor een heerlijk warm binnenzwembad. Nadien verzamelde iedereen in de sporthal om op basis van de zwemtijden te vertrekken voor de fiets- en loopproef.

Sabbe tegen de rest

Anton Vanhee op kop van de achtervolgende groep in de Inofec sprinttriatlon in Tielt (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Anton Vanhee op kop van de achtervolgende groep in de Inofec sprinttriatlon in Tielt (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)

Net na de middag mochten de triatleten in enkele waves het water in duiken voor hun 500 meter zwemmen. Beernemnaar Sam Gobert tikte als eerste aan in 5’52, maar verzeilde op de fiets al snel in een achtervolgende groep. Na hem volgde Jasper Sabbe in 6’10 met Milan Verschaeve op slechts twee seconden. Ondanks het kleine verschil tussen de twee, wist Sabbe alleen weg te rijden. Verschaeve probeerde in de eerste helft van het fietsen nog druk te zetten, maar de vogel was gaan vliegen. De Lichterveldenaar liet zich uitzakken tot in een groepje met hardrijders Niels Van Vooren, Michiel Paermentier en Anton Vanhee.

Milan Verschaeve snelste loper

Jasper Sabbe op het hoogste schavotje van het podium in de sprinttriatlon in Tielt (foto: 3PT/Sabrina Hereman)
Jasper Sabbe op het hoogste schavotje van het podium in de sprinttriatlon in Tielt (foto: 3PT/Sabrina Hereman)

Jasper Sabbe kwam met meer dan een minuut voorsprong de tweede wisselzone binnen. Het pittige loopparcours door de Tieltse binnenstad was een kolfje naar zijn hand. Sabbe liep voor SMO-Scott als eerste onder de boog op de markt in de schaduw van het Belfort van Tielt. De vier achtervolgers hadden de overige podiumplaatsen nog te verdelen onder elkaar. Met de snelste looptijd van de dag was het Milan Verschaeve die de tweede plek wist te bemachtigen. In de kleuren van 3PT-Solidpharma kaapte Niels Van Vooren de bronzen medaille weg voor de neus van Anton Vanhee.

Lange solo van Charlotte Deldaele

Onder een prachtig lentezonnetje stond Charlotte Deldaele een eenzame namiddag te wachten. Met een straffe vijfde zwemtijd algemeen en een halve minuut voorsprong op haar eerste achtervolgster wisten alle dames al hoe laat het was. De triatlete uit Kuurne fietste en liep nog eens weg van alles en iedereen. Ze finishte haar solo met een plaats net buiten de top 10 algemeen. Achter Deldaele kwam Tieltenares Annelien Verheye uit de achtergrond terug. Ze pakte de tweede plaats voor de thuisploeg. Steffi Vanhee vervoledigde het podium. De uit blessure terugkerende Paulien Poisquet werd knap vierde voor Cindy Flameyn en de jonge Laure Uyttenhove.

Uitslag Inofec Sprinttriatlon Tielt 2022