Triatleet Bart Aernouts wordt knap tweede in Ironman Nice en pakt slot voor WK… in Nice
Bart Aernouts (l) op het podium van de Ironman Nice eerder dit jaar (foto: 3athlon.be/Michaël Schouwaerts)

De Belgische triatleet Bart Aernouts heeft zondag een heel knappe tweede plaats behaald in de Ironman Nice en heeft op die manier ook zijn kwalificatie voor het WK Ironman op zak, dat in september in datzelfde Nice wordt gehouden. Zondag had Bart een goeie wedstrijd, al was dat aanvankelijk op ruime achterstand van Cam Wurf die een week na Ironman Klagenfurt alweer uitpakte met een indrukwekkend fietsnummer. Maar uiteindelijk zou Cam Wurf niet meespelen voor de zege en Bart wel, maar hij stootte op World Triathlon long distance wereldkampioen Clement Mignon.

De Ironman van Nice was de Fransen Clement Mignon en William Menneson op het lijf geschreven, maar het was Cameron Wurf die alweer de show stal in de 180 km fietsen. Een week na zijn tweede plaats in Klagenfurt, waar hij zich al kwalificeerde voor het WK in september, ging de Ineos/Grenadier profwielrenner stevig aan de leiding in het fietsonderdeel. Hij had 27 seconden voorsprong op Kristian Hogenhaug en 2’42 op Mignon. Bart Aernouts had een goeie dag en wisselde op 9’41 van Wurf.

Bart Aernouts tweede op 6’32

In de 42 km lopen ging Hogenhaug aanvankelijk aan de leiding, maar halfweg nam Mignon de leidersplaats over. De Deen Hogenhaug verdween iets later uit de wedstrijd en zo liep Aernouts al in podiumpositie. Na 30 km had onze landgenoot Wurf te pakken, maar het verschil met Mignon was te groot. En dus werd het een heel mooie tweede plaats voor Bart, een mentale opsteker op het parcours waar in september het WK Ironman plaatsvindt. Clement Mignon won de Ironman Nice in 8u17’40 met 6’32 voorsprong op Bart Aernouts. Cam Wurf viel nog net naast het podium want de Duitser Jonas Hoffmann pakte de derde plaats op 9’45 van Mignon. Wurf werd vierde voor de Franse triatleet Dylan Magnien die ook veel in België actief is.

Via onze man ter plaatse kregen we alvast de bevestiging dat Bart Aernouts zijn slot voor het WK in hetzelfde Nice, op hetzelfde parcours in september dit jaar, met veel plezier zal aanvaarden.