Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen pakt bronzen medaille in kwarttriatlon op European Games in Krakow
Jolien Vermeylen (r) in de kopgroep in de kwarttriatlon op de European Games in Krakau (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jolien Vermeylen pakt bronzen medaille in kwarttriatlon op European Games in Krakow

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen heeft de bronzen medaille behaald in de kwarttriatlon op de European Games in het Poolse Krakau. Jolien kwam als vierde uit het water, nestelde zich in een grote kopgroep van 22 triatletes maar werd in de slotronde opgehouden door een camera-motor die zich in de binnenbocht had neergezet. In het lopen moest ze een gat dichten naar de koploopsters. Uiteindelijk leverde het haar alsnog een mooie derde plaats op.

De Britse Sophie Alden kwam als eerste uit het water na 1.500 meter, maar Jolien Vermeylen volgde op een handvol seconden als vierde. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, wist Vermeylen zich goed te handhaven in de kopgroep van 22 triatletes. In de slotronde zette een camera-motor zich aan de kant, maar net in de binnenbocht waar de kopgroep moest passeren. De eerste helft van de groep kon doorgaan, maar Vermeylen, die in het achterste gedeelte fietste, verloor er zo’n tiental seconden.

Gelukkig is de Belgische triatlete in topvorm en kon ze in het lopen vlak voor het einde van de eerste ronde het gat met het kopgroepje dichten. In de tweede ronde bleven ze vooraan nog met 7 over, met Jolien Vermeylen die ondanks de slechte weersomstandigheden toch een erg goeie indruk gaf. De Noorse Solveig Lovseth en de Francaise Audrey Merle bleven het tempo hoog houden, maar in de derde ronde nam Vermeylen zelf de koppositie over. Alleen Merle, Lovseth en de Oostenrijkse Julia Hauser konden nog mee in het spoor van onze landgenote.

Bij het ingaan van de slotronde moest ook Merle afhaken en zo lag de weg naar een medaille open voor Jolien Vermeylen. In de slotfase was Solveig Lovseth duidelijk de snelste. Met een laatste versnelling gooide ze eerst Vermeylen en dan Hauser overboord. De Noorse, onlangs nog derde in de World Cup triatlon van New Plymouth, pakte haar grootste overwinning uit haar carriere in 1u57’05. Het zilver ging naar de Oostenrijkse Julia Hauser op 10 seconden. Jolien Vermeylen liep erg knap naar het brons op 12 seconden.

Uitslag triatlon vrouwen European Games Krakow 2023