Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Frodeno pakt langverwachte overwinning in 70.3 Ironman Andorra
Jan Frodeno wint de 70.3 Ironman Andorra (foto: Ironman)
Nieuws

Jan Frodeno pakt langverwachte overwinning in 70.3 Ironman Andorra

Jan Frodeno heeft na lange tijd nog eens een overwinning kunnen binnenhalen en de zege in de 70.3 Ironman van Andorra, in zijn tweede thuisland, deed de Duitse wereldtopper duidelijk deugd. Jan Frodeno was de laatste weken al in goeie doen, maar een podiumplaats zat er voorlopig nog niet in. Frodo verhuisde een tijd geleden van Girona naar Andorra en het stond dan ook in de sterren geschreven dat hij voor eigen volk zou winnen, al moest hij daarvoor wel een stevig duel uitvechten met zijn landgenoot en olympisch triatleet Jonas Schomburg. Bij de vrouwen pakte PTO World Ranking leidster Ashleigh Gentle de overwinning.

“Het was lang geleden dat ik nog eens kon winnen,” vertelde Frodeno na de race, “En het is geen gemakkelijke tijd geweest. Maar de mensen hier in Andorra hebben me met open armen verwelkomd. Ik heb hier zoveel mensen in mijn team die mij terug op de goeie weg geholpen hebben. Ik zag veel van hen onderweg langs het parcours en het is geweldig om hen terug te kunnen betalen met wat positieve emoties aan de finish. Maar het is een zware wedstrijd. Voor de start vertelden ze me dat dit de zwaarste 70.3 Ironman van het circuit is. Bovendien maakte Jonas Schomburg het extra moeilijk. Hij was supersnel in het zwemonderdeel en was ook sterk op de klimmetjes. Maar ik ging dan weer snel in de afdalingen. Ik heb er van genoten,” aldus Jan Frodeno.

De Duitser won de 70.3 Ironman Andorra in 4u25’47 met 2’52 voorsprong op Jonas Schomburg. De Spanjaard Jordi Montraveta werd derde. Bij de vrouwen maakte Ashleigh Gentle de favorietenrol waar. De Australische won in 4u59’32 met 6’32 op Emma Pallant. Nog negen minuten later werd de Duitse Daniela Kleiser derde.

Uitslag 70.3 Ironman Andorra 2023