Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen PTO triatlons voor Marten Van Riel na valpartij “Mentaal doet het harder pijn dan mijn gekneusde ribben”
Triatleet Marten Van Riel zal de tijdritfiets nog even aan de kant moeten laten staan (foto: Glenn Poleunis RR)
Nieuws

Geen PTO triatlons voor Marten Van Riel na valpartij “Mentaal doet het harder pijn dan mijn gekneusde ribben”

Toptriatleet Marten Van Riel ligt opnieuw in de lappenmand na een val met de fiets op training en mist daardoor de 2 prestigieuze long distance triatlons, de PTO US Open in Milwaukee en de PTO Asian Open in Singapore. Wij contacteerden de Belgian Hammer om te horen waarom hij het olympisch testevent in Parijs over zou slaan en kregen een zwaar teleurgestelde Marten te spreken. “Die 5 gekneusde ribben doen erg veel pijn, maar mentaal doet het nog veel harder pijn…”

5 gekneusde ribben en gebroken schouderblad

Marten Van Riel had net deze week een wild card gekregen voor de PTO Asian Open in Singapore op 20 augustus en eerder ook al voor de PTO US Open in Milwaukee op 4 augustus. Tussendoor is er ook nog het olympisch testevent in Parijs. Wij zagen geen Marten Van Riel op de startlijst van Parijs en dus namen we contact op met de triatleet uit Loenhout. En toen kregen we onverwacht een heel ander verhaal te horen. “Ik kan helaas niet meedoen aan de PTO US Open in Milwaukee en ook niet in Singapore,” vertelt een teneergeslagen Marten.

“Ik ben vorige week gevallen met de fiets en heb vijf ribben gekneusd en mlijn schouderblad gebroken. Het doet erg veel zeer. Hierdoor kan ik op de korte termijn geen wedstrijden doen en dat doet mentaal ook heel veel zeer.” Marten zag het vorige seizoen al grotendeels in het water vallen door een aanslepende blessure na een val in Leeds, nu is hij weer voor langere tijd out.

“Doet enorm veel pijn, vooral mentaal”

Marten wou deze periode vol inzetten op de langere afstand. “Ik had er bewust voor gekozen om niet mee te doen bij het olympisch testevent omdat ik mij al heel lang voorneem om toch die stap naar de lange afstand langzaam aan beginnen te maken. Ik had er dan ook bewust voor gekozen om vol voor de PTO triatlons te gaan in augustus en niet voor het testevent in Parijs. Ik ga eerlijk zijn dat het nu enorm, enorm veel pijn doet, vooral mentaal. Fysiek doet het enorm veel zeer, vooral die gekneusde ribben. Maar mentaal is het nu heel moelijk op dit moment. Spijtig genoeg geen PTO én geen testevent. Maar ja, we zullen ook hier weer door geraken zeker?” aldus een ontgoochelde Marten Van Riel.

Wij wensen Keep It Riel bij deze heel veel beterschap en duimen mee voor een spoedig herstel!