Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen zwemmen in zee meer bij 70.3 Ironman Knokke-Heist, terug naar Damse Vaart in Sluis
De start van de Zwintriatlon in 2018 in de Damse Vaart in Sluis (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Geen zwemmen in zee meer bij 70.3 Ironman Knokke-Heist, terug naar Damse Vaart in Sluis

Bij de tweede editie van de 70.3 Ironman Knokke-Heist op zondag 8 september 2024 zal er niet langer in de Noordzee gezwommen worden. Dat heeft de Ironman-organisatie vrijdag bekendgemaakt. De internationale halve triatlon trekt opnieuw naar de Damse Vaart, net over de grens in het Nederlandse Sluis. Daar vond vroeger traditioneel al het zwemonderdeel plaats van de iconische Zwintriatlon. Het zwemmen in de Noordzee zorgde dankzij de stroming afgelopen jaar voor snelle zwemtijden, maar het brengt ook de nodige zorgen rond getijden en mogelijk moeilijke weersomstandigheden met zich mee. En dus werd er gekozen om de 1.900 meter zwemmen opnieuw in de Damse Vaart te houden.

Snelle zwemtijden in zee in 2023

De inschrijvingen voor de 70.3 Ironman Knokke-Heist gaan op 6 december open, maar de organisatie laat nu al weten dat het dus een heel ander zwemparcours wordt in 2024. Het zwemmen in de Noordzee gaf de wedstrijd dit jaar een heel eigen karakter, maar het zorgt er ook voor dat de organisatie enorm afhankelijk is van de weersomstandigheden. In de Damse Vaart in Sluis zijn de omstandigheden bijna altijd ideaal, met een lang recht stuk en slechts 1 bocht, wat de navigatie in het water ook vergemakkelijkt. Bovendien zal er nu na het zwemmen niet een ellenlang stuk over het strand moeten gelopen worden. Door de verhuis naar Sluis komen er wel twee wisselzones en moet ook het fietsparcours opnieuw aangepast worden.