Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet knap tweede in 70.3 Ironman Aix-en-Provence, ook Louis Naeyaert op podium ondanks lekke band
Hanne De Vet wordt tweede in de 70.3 Ironman Aix-en-Provence (foto: Ironman/Activ'Images)
Nieuws

Hanne De Vet knap tweede in 70.3 Ironman Aix-en-Provence, ook Louis Naeyaert op podium ondanks lekke band

Met Hanne De Vet bij de vrouwen en Louis Naeyaert bij de mannen kregen we twee Belgische triatleten op het podium in de onder Belgen altijd populaire 70.3 Ironman Aix-en-Provence. Hanne De Vet werd na een sterke wedstrijd tweede in de halve triatlon waarin ze een tijdje mee aan kop ging, maar waarin de Francaise Marion Legrand nog net iets sneller liep. Bij de mannen ging de winst naar de Duitse uberbiker Ruben Zepuntke voor de Franse triatleet Simon Viain en een sterke Louis Naeyaert die zo’n 60 km fietste op een lekke band.

De Zwitserse Belg Fabian Meeusen kwam voor onze landgenoot Christophe De Keyser als eerste uit het water na 1.900 meter zwemmen. Louis Naeyaert volgde als tiende op 39 seconden. In de 90 km fietsen ging Zepuntke al snel aan de leiding. Naeyaert en Servais gingen vlot mee in de achtervolgende groep, tot op een gegeven moment Noah Servais helemaal moest afhaken. Louis Naeyaert kon ondanks de pech met zijn achterband toch wisselen als tweede op 5’37 van Zepuntke.

Louis Naeyaert deelde zijn race goed in. Alleen Simon Viain kon nog op en over de Europese kampioen van Menen van 2023, maar in de laatste 3 km had Naeyaert nog een versnelling in de benen om Arnaud Guilloux achter zich te houden. Ruben Zepuntke won de 70.3 Ironman Aix-en-Provence in 3u47’23 met nog maar 1’14 voorsprong op Simon Viain. Louis Naeyaert werd heel knap derde op 3’04. Fabian Meeusen werd 14 seconden later vierde voor Arnaud Guilloux. Romain Rezsohazy werd 22ste en Noah Servais deed zijn wedstrijd nog uit en werd 23ste.

Bij de vrouwen kwam Toyo Tires triatlete Hanne De Vet als eerste uit het water na 1.900 meter zwemmen. Julie Iemmolo volgde op 21 seconden, de rest van de achtervolgsters moest al meer dan 5 minuten toegeven op Vetje. In het grootste deel van het fietsen ging De Vet samen met Iemmolo aan kop. De Francaise pakte in de slotfase een minuut voorsprong en Hanne wisselde als tweede met ruime voorsprong op Anne Sophie Pierre en Marion Legrand.

Legrand, Europees kampioene duatlon, had nog een snelle halve marathon in de benen. Na 14 km had Hanne koploopster Iemmolo te pakken, maar ze kreeg ook Legrand in haar zog. Marion Legrand stoomde door naar de overwinning. De Francaise won in 4u21’32 met 2’43 op Hanne De Vet. Julie Iemmolo werd derde op 3’20. Bij de age groupers werd An Ravestijn negende overall, wat haar de winst opleverde in de F50 categorie. Francois Reding werd 5de age grouper overall en pakte de tweede plaats bij de M40.