Van Anrooij klopt Lauryssen

Het avondprogramma op het Sterke Peer triatlonfestival bestond zoals steeds uit een sprinttriatlon én een Battle of the Sexes. Kersvers Europees Kampioene tijdrijden bij de Juniores, Shirin Van Anrooij (185-Sportoase), won bij de dames en wist in één tijd Geert Lauryssen (185-Sportoase) achter zich te houden.

Een maat te groot

Op de fiets werd al snel duidelijk dat er geen maat stond op Van Anrooij. Ze reed eerst naar Evelyn Bosch (TTK) en Lynn Vermeiren (185-Sportoase) toe en daarna van alles en iedereen weg. Ze kwam solo de tweede ronde in en zou de rest van de wedstrijd solo afwerken. Het achtergelaten duo streed voor zilver en brons, ten voordele van Lynn Vermeiren.

200 meter te kort

Bij de heren was het Jens Van Looveren (185-Sportoase) die de gelederen aanvoerde. Hij werd tijdens het fietsen bijgebeend door onderandere Geert Lauryssen. Met een vijftal doken ze de wissel in, waar Geert zich tot de snelste loper kon ontpoppen. Het herenpodium werd vervolledigd door Siebe de Winter (STT) en Ben De Wolf (Optimize Triatlon).

Voor de Battle of the Sexes was de wedstrijd een 200 meter te kort voor Geert. Met een netto verschil van een 10-tal seconden greep Shirin ook hier de overwinning.