OLSE-atleet bevestigt:Aernouts ook indoor mee met de besten

Zaterdag 12 november organiseerde Bloso in samenwerking met de Vlaamse duatlon/trialon federatie de eerste indoor duathlon en triatlon wedstrijd.

Een eventement dat plaatsvond in de schitterende locatie van De Soeverein te Lommel.

bartaernouts-8
Bart Aernouts (l., zwarte tricot) aan de start van de eerste indoorduathlon

Gedurende de namiddag werd er gestreden in verschillende reeksen om een plaats af te dwingen in één van de drie finales, die 's avonds op het programma stonden.

Bij de twee triatlonfinales vonden we toppers als Katleen Smet en Rutger Beke terug.

Beide namen enkele weken geleden nog deel aan de Iron Man te Hawaii.

Merksemenaar Bart Aernouts dwong in de de reeksen een plaats af in de finale van de duathlon.

Na een goede start in het eerste loopnummer liep hij na 1600m met de kopgroep naar de fietsen.

Op deze ergometers (fietsen waarmee men ook aan spinning doet) moesten zij een afstand van 8km afwerken.

Hier werd een strijd op het scherp van de snee uitgevochten.

De nummer 7 van het recentste WK-duatlon, Rob Woestenborgs, probeerde meter per meter uit te lopen op zijn concurrentie.

Olseër Bart Aernouts (3e belofte bij het WK-duathlon) kon het langst aanklampen, maar moest in de eindfase 14 seconden rijsgeven.

Nederlander Armand Van Der Smissen volgde op 10 seconden van Aernouts.

De broers Van Steenland, Johan Schoors en Koen Maris volgende toen al op ruime afstand.

Op het 200m lange loop parcours moesten deze finalisten na hun fietsen nog vier rondes afwerken.

Hier werden de posities van het fietsen behouden en liep Rob Woestenborghs als overwinnaar over de meet.

Enkele seconden later volgde Bart Aernouts.

Daarmee bewees deze belofte volle atleet nog eens zijn talent in deze eerste indoorwedstrijd.

Bart zal de komende weken ook nog deelnemen aan een enkele veldlopen en een winterduatlon.