Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toppers blikken vooruit : Bart Aernouts
Uncategorized

Toppers blikken vooruit : Bart Aernouts

bartinactie.jpg

 

Hoe kijk je terug op 2005? Ben je tevreden over 2005?
Ik ben best tevreden over 2005, voor een eerste jaar in de duatlon ben ik ook best tevreden met de resultaten.

Zijn er dingen die je anders/beter wil doen?
Ik zou ook niet weten wat ik anders of beter had willen doen.Hopelijk wordt 2006 nog mooier en nog beter!

Hoe zijn jij tot nu toe de winter doorgekomen? Lang stil gelegen?
Na het WK duatlon van september heb ik 3 weken volledige rust genomen, hierna ben ik heel rustig terug wat beginnen trainen (duurtrainingen). Dus ik heb niet echt lang stilgelegen. Het was vooral wat bezig blijven in de winter.

Doe jij in de winter aan een ander soort wedstijden mee?
In de winter hou ik eigenlijk wel van afwisseling. Dit jaar heb ik enkele veldlopen meegedaan, 1 winterduatlon voor de fun en normaal wou ik ook enkele veldritjes meedoen…

Hoe ziet de verbereiding er voor de rest nog uit? Stages? Testwedstrijden?
De echte voorbereiding voor het nieuwe seizoen begint bij mij hier in Zuid-Afrika. Het is hier vooral heel geschikt om veel fietskilometers te maken en een brede basis te leggen voor het komende seizoen. Mijn snelle looptrainingen beginnen vooral na de stage. Testwedstrijden heb ik voorlopig nog niet gepland, het seizoen zal er rap genoeg zijn dus ik denk dat de trainingen belangrijker zijn voor het moment. Normaal start mijn seizoen in Frankrijk, in België begin ik mijn seizoen waarschijnlijk met de ploegentriatlon te wachtebeke.

Wat staat er op de kalender 2006, en wat zijn de ambities?
Kalender 2006: WK en EK korte afstand (Cornerbrook en Rimini) zijn mijn hoofddoelen! Mijn ambitie is voorlopig mijn prestaties van 2005 op zijn minst evenaren.
Verder staan er enkele wedstrijden in Frankrijk op het programma. De weinige Sp duatlon’s die ik in België kan meedoen staan uiteraard ook op het programma.
De lege gaatjes in mijn kalender vul ik dan nog verder aan met enkele triatlon’s. Brugge en Knokke staan in ieder geval al op mijn verlanglijstje.