Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview met Gerrit Schellens
Uncategorized

Interview met Gerrit Schellens

gerrit 

Op 19 maart won Gerrit Schellens in Zuid-Afrika voor de eerste keer een IronMan. Wanneer Al Sultan en Tissink vochten om een been, liep Gerrit Schellens er mee heen.

Een interview met deze "youngster" uit Lommel

Dag Gerrit. Van Harte proficiat met je overwinning in Zuid-Afrika!
Hoe voelde het om Tissink en Al Sultan te kraken bij het lopen?
Dat was uniek. Al Sultan is uiteindelijk toch de winnaar van Hawaii, Tissink liep voor eigen publiek.

Had je het verwacht?
Eigenlijk niet. Ik hoopte op top 5. Ik had een enorm goeie stage achter de rug in Zuid Afrika. Ik was in topvorm. Na het fietsen had ik een 8 minuten achterstand. Toen wist ik eigenlijk al dat het binnen was. Ik kon gewoon op mijn eigen tempo naar voor lopen, zonder echt te forceren.

Je had dus nog wat reserve?
Wel, ik liep Tissink voorbij op 8km voor de finish. Op 3km zei de begeleidende fietser dat hij op komst was. Ik keek achterom en zag hem komen. Maar het was een laatste stuiptrekking. Een laatste aanval. Ik ben uiteindelijk nog anderhalve minuut uitgelopen.

En ben je al gerecupereerd?
Lang stilzitten is niet goed voor mij, met mijn oude knoken 🙂 Vorige week donderdag ben ik beginnen lopen. Een 10-tal kilometer. Afgelopen weekend ben ik ook al 3 keer gaan fietsen.

Je bent nu sinds dit jaar prof-atleet. Maakt dat het grote verschil?
Inderdaad, sinds de stage in Zuid-Afrika leef ik als prof met direct een overwinning tot gevolg. Ik kan nu toch een 10-tal uur per week meer trainen. Maar ik kan vooral veel meer rusten. Op de stage ben ik dagelijks wat gaan liggen na de zware trainingen. Iets waar ik vroeger niet toe kwam.

De volgende wedstrijd is de Ironman van Lanzarote op 20 mei, de zwaarste ter wereld. Vorig jaar had je na het fietsen 20 minuten achterstand, en kon je er een 15 minuten van goed maken bij het lopen.
Heb je nu meer gewerkt op het fietsen?
Op de stage heb ik gedurende die 3 weken een 2500km gefietst. Mijn fietsniveau is beter dan vorig jaar. Ze gaan toch hard mogen fietsen om me ze ver achter te houden. Als ik na het fietsen minder dan 10 minuten in te lopen heb, geloof ik er in.

Wat staat er voor de rest nog op de kalender?
Dus de Ironman van Lanzarote en de Ironman van Zurich.
Daartussen ligt het BK lange afstand in Brasschaat. Ik ben nog nooit Belgisch kampioen geweest, en zou die titel wel willen. In augustus is er het EK in Almere en in november het WK in Canberra (Australië)

Geen Hawaii?
Nee. Er is weinig tijd tussen Hawaii en het WK. Dus ik kies liever voor het WK.

Voor het EK in Almere ben je de gedoodverfde favoriet. Je heb de wedstrijd 4x op rij gewonnen. Het is nu wel een EK, dus het deelnemersveld zal sterker zijn. Het is ook "maar" een 3/4 in plaats van een volledige. Speelt dat in je nadeel?
Ik denk het niet. Ik heb al bewezen dat ik ook op die afstand heel goed ben. Ik ben tenslotte al 2 keer Europees kampioen geweest. Het parcours is op mijn lijf geschreven.

Een laatste vraag: je wordt deze zomer 40. Hoe lang denk je nog door te gaan? Kan je nog veel verbeteren?
Daar heb ik zelf geen antwoord op. Het gaat nog steeds beter en beter. Ik kan niet zeggen waar het gaat ophouden. Ik heb er nog steeds veel plezier in. Ik train nog steeds enorm graag en ik heb nu de mogelijkheid om het te doen.
De dag dat ik tegen mijn zin moet gaan trainen, stop ik er mee.

Bedankt, en tot in Lanzarote