Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Duatleet wint triathlon Lebbeke

De triatlon van Lebbeke, die ook meetelde als Belgisch kampioenschap voor studenten is gewonnen door duatleet Bart Aernouts.

finish.jpg

Bart startte zijn zwem onderdeel omstreeks 10 uur. 500meter zwemmen in het gemeentelijk zwembad van Lebbeke, was net als alle andere deelnemers zijn opdracht.

dsc_0005.jpg

Met 7’13" moest hij met achterstand vertrekken in het fietsonderdeel tov zijn concurrentie. Het fiets – en looponderdeel volgde later op de dag.
Zijn achterstand zo vlug mogelijk wegwerken tijdens de fietsproef was zijn opdracht . En dit lukte al vrij vlug, want na een dikke kilometer kon hij reeds aansluiten bij zijn Olse clubmakker Yeray Luxem. Deze sportkot student had in de vroege ochtend een zwemtijd van 6’57" gerealiseerd.

dsc_0010.jpg

Samen gingen ze dan op zoek naar het volgende groepje om na de 21km met een grote groep achtervolgers de laatste wisselzone in te fietsen. Met 1’15" achterstand op de koplopers, Cocuyt, De Vreese en Devriendt Dennis, begonnen zij aan de afsluitende 5km lange looponderdeel.
Met een sterke looponderdeel liep Bart naar de overwinning in deze Triathlon.

image4.jpg

Dennis Devriendt, die pas in de laatste loopronde werd bijgebeend door Bart, eindigde op een tweede plaats. De Vreese vervolledigde het podium. Olse clubmakker Yeray Luxem eindigde nog op een mooie 8ste plaats.
Voor insiders was de overwinning van Bart alvast geen verassing, want deze duathleet kan meer dan alleen fietsen en lopen.

Uitslagen:
1 Aernouts Bart
2 Devriendt Dennis             
3 De Vreese Frederik             
4 De Cuyper Simon             
5 Gokel Joury             
6 Geerts Marc             
7 Van De Wiele Wim             
8 Luxem Yeray             
9 Schepers Chris             
10 Dircken Lander