Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Lanzarote special
Uncategorized

Ironman Lanzarote special

lanzabanner 

*** De race foto's staan in het fotoalbum !!! *** 

De Ironman Lanzarote is voorbij. Het was een mooie maar loodzware race. De wind heeft het voor iedereen nog moeilijker gemaakt dan vorig jaar. Ain-Alar Juhanson, de reus uit Estland (jawel, hij is 1m96 groot en weegt maar liefst 100kg) kon zijn titel verdedigen, al waren voor hem de laatste kilometers enorm zwaar. De duitser Steffen Liebetrau werd 2e en net als vorig jaar sloot Gerrit Schellens de top 3 af. Gerrit liep weer als een gek over het parcours. Hij kon, gezien de zware omstandigheden, zijn recordtijd op de marathon van vorig jaar niet verbreken, maar met 2u50 liep hij wel een kwartier goed op Juhanson.

dsc_0153.jpg

Luc Van Lierde presteerde heel sterk, en kon beslag leggen op een 7e plaats. Ook hij is heel diep moeten geen. De laatse 5km was hij zo leeg, dat hij niet meer wist in welke richting hij liep. Ook toppers zien af!!!
Thierry Claes behaalde een mooie 13e plaats.

Bij de dames haalden zowel Francoise Wellekens als Kristien Vleugels een top 10 plaats: respectievelijk 7e en 8e. 

dsc_0128.jpg 

Bij de age-groupers haalde Eric De Beuckelaer een 3e plaats bij de M40-44, Christian Bodson een 2e plaats bij de M45-49. De categorie M50-54 was een Belgisch onderonsje. Met Christian Meuser op het hoogste schavotje, Marc Wauthier op de 2e plaats en Jacques Bailly op de 3e plaats

dsc_0066.jpg
dsc_0069.jpg
dsc_0079.jpg

Maar de meeste aandacht ging natuurlijk naar Marc Herremans. 4 jaar na zijn ongeval was hij terug op Lanzarote om, enkel op armkracht, de zwaarte IronMan ter wereld af te leggen. Hij hoopte om binnen de 14u binnen te zijn, maar een lekke band tijdens de marathon wheelen heeft hem een wat tijd gekost, waardoor hij na 14u03 minuten over de finish kwam. Een buitengewone prestatie van een ongelooflijk man!
"ik doe het vooral voor mijn ouders" vertelde hij me.  4 jaar geleden moest hij hen vanop dit eiland bellen om te vertellen dat hij een zwaar ongeval had. Nu kon hij heb bellen en zeggen dat hij was gefinished. "Ik mocht Lanzarote niet ontwijken, nu kan ik het verleden de rug toe keren".

dsc_0500.jpg 

De foto's van de race en de ceremonie komen héél binnenkort in het fotoalbum.
Sorry voor de vertraging, maar na zo'n IronMan is er een zeer belangrijk ding dat je niet mag vergeten: FEESTEN !!

Peter Van Mol
Peter's dagboek en
wedstrijdverslag

Jim De Sitter
Jim's dagboek en
wedstrijdverslag