Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Kids in actie te Maasmechelen

Zondag 21mei 2007 organiseerde men in het sportcentrum van Maasmechelen voor de 7de maal de kraftman triathlon. Een triathlon waar onze jeugd alle aandacht krijgt en verdiend.

Tussen deze jeugdatleten zitten misschien in de toekomst onze toekomstige toppers. Zowel jeugdatleten uit binnenlandse en buitenlandse triathlonclubs, als jeugdatleten vanuit zwem – en atletiekclubs hebben de weg gevonden naar deze wedstrijd.

Reeds rond het middaguur werd de eerste wedstrijd op gang geschoten. Het waren de allerkleinste die de spits mochten afbijten. De 6 tot 7 jarige jongens en meisjes moesten 50m zwemmen, 3km fietsen en als afsluiter 750m lopen.

Daarna volgende alle andere reeksen met aangepaste afstanden. De oudste reeksen mochten omstreeks 15u deze sportmiddag afsluiten. Een reeks waar we atleten tussen de 13 en 19 jaar terugvonden. Zij kregen, net als de just for funners, volgende afstanden te bedwingen : 400m zwemmen / 15km fietsen en 4km lopen. Een organisatie waar vele jeugdatleten eens kunnen kennismaken met de triathlonsport.

En misschien vinden we sommige namen van deze editie binnen enkele jaren wel terug in de uitslagen van topwedstrijden uit het triathlon of duathlon circuit.

Alle info, foto’s en uitslagen kan je terugvinden op www.kraftman-triathlon.be en enkele foto’s in het 3athlon.be fotoalbum.