Uncategorized

WK LD duathlon Fredericia (Rob)

Gisteren ben ik knap 4de geworden (achter drie landgenoten) op het WK te Fredericia (DEN). Na mijn vorige LD wedstrijden was dit een echte opsteker.

Tijdens het eerste lopen liet ik bewust de eerste groep weglopen en nestelde ik mij in de 2de groep samen met oa. hardrijders als Aldebert(FRA) en Maris. Aan een gezapig tempo van 3’20 de kilometer liepen we de eerste 15km over lastig parcours.

Gezien het slechte weer nam ik tijdens de wissel de tijd om schoenovertrekjes aan te schieten. Hierdoor verloor ik op de fiets het 2de pelotonnetje uit zicht. Na 30 km alleen te fietsen kwam ik toch in de buurt van de eerste geloste. Tijdens de volgende 30 km reed ik van plaats 15 naar plaats 3. Benny Vansteelant had na 60km een ruime voorsprong op Koen Maris en ik volgde op een halve minuut van Koen. Achteraf bekeken was dit iets te veel van het goede want na 70 km begon mijn motor te sputteren. Toch kon ik nog net mijn derde plaats vast houden. De Spanjaard Garcia die net na mij de wisselzone bereikte mocht direct de strafbox opzoeken vanwege het stayeren.

Tijdens het laatste lopen (7,5km) kreeg ik het echt lastig en kon niet verhinderen dat Joerie Vansteelant mij nog voorbij stak. Benny won getekend de wedstrijd voor een sterk teruggekomen Koen. Joerie en ik volgden op ruime afstand.