Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Triathlon Sint-Laureins

Lees het verslag van winnaar Michael De Wilde 

Na weken van koude, regen en wind, scheen vandaag het zonnetje in Sint-Laureins. Een 190-tal deelnemers stonden er aan de start.
Topfavorieten bij het zwemmen waren Bart Decru, Jo Deneve en Frederik De Vreese. Zij maakten hun rol waar, en kwamen als eerste 3 uit het water. Plaatselijke favoriet Michael Dewilde van DTTL, die trouwens 2 weken geleden nog een mooie 29e plaats overall haalde en daarmee ook zijn ticket voor Hawaii, kwam als 14e uit het water. Maar Michael is zonder twijfel een van de sterkste fietsers van het (Belgische) triathlonwereldje. Hij knalde in deze niet-stayer wedstrijd alles aan flarden. Na de 40km fietsen had hij meer dan 3 minuten voorsprong op de nummer 2 Mario Appelmans. Dewilde liet zijn eerste plaats niet meer los, en kwam na 1u52:02 over de finish. Zijn trainingsmakker Frederik De Vreese kwam in het lopen nog sterk terug en nam de 2e plaats, 2min36sec achter Michael. Joury Gokel maakte het podium compleet.
Bij de dames ging de overwinning naar Peggy Claerbout uit Sint-Andries. Zij begon als 2e dame te lopen, op enkele seconden achter Heidi Veramme, maar was na 10km toch een 3 minuten sneller. Kristel Laureyssen werd 3e dame

*** foto’s staan in het album ***

De uitslag vind je op www.triathlon.be