Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Borgia en Suys winnen SP Kortrijk

kortri383.jpg
De Fransman Franck Bourgia (TriGT) uit Embrun heeft met sterk machtsvertoon de SP triathlon van Kortrijk gewonnen. Onder leiding van Joeri Tielemans kwam een groepje van 7 met o.a. Franck Bourgia, Koen Hoeiberghs en Jordi Meulenberg als eersten uit het water.
Op een toch wel selectief parcours, lieten Bourgia en Hoeybergs de rest achter zich. Na de 2e wissel moest Koen de Fransman laten lopen. Met een ruime voorsprong waren de plaatsen 1 en 2  bekend. Van de achtervolgende groep was de Nederlander Jordi Meulenberg de snelste. Hij kon nog net de aanstormende “rosse raket uit Leuven”, Karel Pardaens achter zich houden. Pardaens demonstreerde even wat snel lopen is, Met 33’36” was hij een minuut sneller dan de 2e loper.
kortri477.jpg 
Mieke Smet kwam, niet onverwacht, als eerste dame uit het water. Anderhalve minuut later kwamen Mieke Suys, Heidi Veramme, Kristien Vleugels en Lieve Cappaert samen uit het water. De 4 gingen kregen gezelschap van Stefanie Adam en gingen samen op jacht naar Mieke Smet. Ze gingen zelfs over Smet en kwamen met 4 de wissel in. Mieks Suys was duidelijk de snelste. Ze liep weg van de anderen. Heide Veramme en Kristien Vleugels bleven 2 rondes samen, maar in de laatste ging Vleugels er van door en pakte zo de zilveren plak. Heide Veramme werd knap 3e.
 
De foto’s staan inmiddels in het foto album