Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview met Jo De Neve
Uncategorized

Interview met Jo De Neve

jodeneve.jpgJo Deneve is nog in topconditie en won zopas de recreatieve triathlon in Overmere. Toch denkt hij aan stoppen. Ik sprak met hem.

Jo, je pakte zopas de overwinning in Berlare. Hoe is de wedstrijd verlopen?
Wedstrijd is perfect verlopen voor mij, ik ben geen enkele keer in de problemen gekomen.Ik hjeb het slim aangepakt. Wouter Monchy is in principe de betere loper, dus moest ik het taktisch aanpakken
In het zwemmen zwom in aan de zijde van Wouter ipv de kop te nemen, zodat hij niet in m’n zog kon zwemmen. In het fietsen zijn we met er z’n tweeën vandoor gegaan. Ik probeerde van in ’t begin een stevig tempo te rijden zodat Wouter niet veel tijd kreeg om te recuperen. Gelukkig deed Wouter ook z’n deel van ’t werk!
Na fietsen hadden we 1’30" voor op Tom Grijp en 2min30 op een groepje van 6 man.Toen wist ik al dat het tussen ons beiden zou gaan voor de overwinning.
Bij het uitkomen van de wissel had Wouter een zeer snelle start genomen en nam onmiddellijk 50m voorsprong. Ik zag dat hij bleef hangen op 50m . Ik zette een tandje bij en kwam redelijk snel bij Wouter. Aan Km 6 versnelde ik een eerste keer en kort daarop een tweede keer. Tot mijn grote verbazing liep ik weg van Wouter. Ik mocht zeker niet met Wouter naar de finish lopen, want in de sprint zou ik kansloos zijn. Jonge kerels zijn meestal vlugger in de sprint. Pas in de laatste kilometer was ik zeker van de overwinning.

Je had deze keer geen moeite om Wouter te volgen tijdens het zwemmen. In Antoing had je 40sec achterstand op Wouter. Had je een off-day?
In Antoing was m’n wedstrijd al na 200m afgelopen. Ik kreeg een slag in aangezicht en mijn zwembrilletje werd afgerukt.Na 600m toen ik iets meer ruimte had, ben ik op m’n rug gaan zwemmen om mijn zwembril terug op z’n plaats te zetten. Daarna ben ik vanuit achterhoede nog sterk teruggekeerd tot 12e plaats. Voor de supporters had ik slecht gezwommen, maar ik wist beter…ik had héél sterk gezwommen! Maar ja, als de organisatie het nodig acht om 250 deelnemers te laten starten op 25m breedte, da vraagt om problemen! Maar ja, het is ieder jaar van da in Antoing. Ze hebben nochtans plaats genoeg om een bredere start te geven!

Was dit je eerste overwinning?
Nee, dit was mijn 6e overwinning uit mijn carrière. Het was wel al 4 jaar geleden dat ik nog eens op het hoogste schavotje stond.

Je bent toch eigenlijk vooral een lange-afstand atleet. Valt het nog te combineren met die kwart afstanden?
De combinatie korte-lange afstand is moeilijk. In ’t voorjaar heb ik drie halve triatlons afgewerkt: St-Croix(Virgin Islands), Brasschaat en de MHC in Antwerpen. Daarna ben ik overgeschakeld naar korte afstand, maar het is niet zo evident om plots snelheid in de benen te krijgen. 

Vorig jaar ging het nieuws rond dat je ging stoppen. Je bent van gedacht veranderd?
Mijn doel was om na Hawaii te stoppen. De motivatie was sterk verminderd na 15 jaar triatlon. Maar sponsor Christiaan Roels (Oil Service) vroeg om nog een jaartje verder te doen. 

Hoe lang doe je dan nog verder?
Niet lang meer !

Waar zien we je nog aan het werk?
Izegem, Knokke en 1/8 te Latem. Onmiddellijk na Latem begint de voorbereiding voor de Ironman Florida op 04 november. Het grote doel die ik mij dit jaar stelde.