Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
De come-back van Keizer Karel?
Karel Blondeel in 2006
Uncategorized

De come-back van Keizer Karel?

karelblondeelIn 2002 nam "Keizer" Karel Blondeel afscheid van 20 jaar topsport. Woensdag 6 september staat hij echter weer aan de start van zijn favoriete wedstrijd: de Zwintriathlon van Knokke. Is dit de come-back van een legende? We vroegen het hem…

Dag Karel. Ben je na je actieve carrière volledig uit de sport verdwenen?
In 2002 ben ik na 20 jaar met de topcompetitie gestopt.
Voor mij was het een mooie periode en beschouw het als een afgelopen hoofdstuk, waar ik met vreugde op terug kijk. Ik ben wel nog actief met de sport bezig als clubtrainer van DTTL, en personal trainer van een 7- tal atleten. Ze volgen wekelijks mijn schema's, en het doet me steeds verbazen hoe atleten met een gerichte en doordachte aanpak er steeds op vooruitgaan. Het geeft me echt voldoening. De waardering van de atleten is groot. Dit seizoen werd Alain Provoost olympisch kampioen op de olympische spelen voor brandweermannen in Hong kong.

Waarom was je eigenlijk gestopt?
Sinds 2000 was ik op de sukkel met SI-gewrichtartrose. Hiermee heb ik mijn beperkingen op sportief gebied. Door kennis als lesgever rugschool (Volvo) heb ik de laatste jaren toch nog wat kunnen sporten op recreatief vlak. Fietsen en zwemmen vormen geen enkel probleem. Lopen is voor artrose een slechte zaak. Toch is er verbetering gekomen in het laatste jaar. Ik had ongeveer 2 jaar niet meer gelopen. Dit voorseizoen, tijdens de stage in Cyclana (spanje), heb ik op zachte ondergrond
mijn eerste pasjes terug gelopen. En met succes!! Ik had geen pijn meer!

Is dit dan de come-back?
Het de bedoeling om te blijven sporten om gezond door het leven te komen, en geen competitie meer te doen. Maar Knokke is een uitzondering, voor mij was en is het de mooiste wedstrijd van België. De sfeer is er optimaal en het is een triatlon uit de oude doos, geen stayeren toegelaten en ieder voor zich. Een mooi fietsparkoer met veel wind kan verschil maken, en lopen langs de dijk tussen een massa volk stuwen je naar de eindstreep. Vorige maand kreeg ik een uitnodiging om deel te nemen. Ik maak geen come-back en Knokke is een éénmalige wedstrijd. Ik train niet doelgericht naar deze wedstrijd, zoals het vroeger wel het geval was.