Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Verslag Zwintriathlon Knokke 06/09/2006 (Karel Smet)

In de triatlonwereld wil de Zwintriatlon evenveel zeggen als veel triatleten (of beginnende triatleten), sterk deelnemersveld, 1 km zwemmen, 42 km fietsen en 10 km lopen en een goede organisatie. Dat was dit jaar niet anders. Hoewel, het fietsparcours was dit jaar lichtjes gewijzigd.

De zwemstart was goed voor mij. Ik kwam net achter Sep Meyer te zwemmen en wou deze voeten bijhouden. In de bocht moest ik ze echter lossen omdat ze naast me niet wilden opschuiven. Dit was zeer vervelend. Door het hinderlijk zwemmen kwam ik ongeveer in 8ste positie te liggen. Na het keerpunt had ik echter de kans om plaatsen te winnen wat me ook zonder probleem lukte. Ik schoof op naar een 4e plaats. Tot m’n verbazing zwom Marino Vanhoenacker (de latere winnaar) reeds naast me.

Na de wissel wou ik er meteen goed vandoor gaan. Ik fietste aanvankelijk in 3de postie, na Vanhoenacker en Jammaer. Na een poos kwamen Hoeyberghs en Beuselinck aansluiten. Doordat er niet mocht gestayerd (minstens 7 m afstand houden) worden had ik het niet makkelijk om het hoog tempo van de sterke fietsers aan te houden. Na zo’n 20 km moest ik lossen en reed ik even alleen. Ik zag dat een groep met ondermeer ploeggenoot Karel Pardaens me naderde en nestelde me in deze groep. Het tempo lag lager dan in begin, maar dat zou vooraan op dat moment niet anders geweest zijn. Voor mij was dit een goed tempo, na de force in begin.

Ik wisselde ongeveer in 7e positie. Het was intussen ook warm geworden in Knokke en dat voelde ik ook tijdens het lopen. Ik had last van de ademhaling en moest enkelen laten voorgaan. In de laatste ronde van 5 km moest ik nog 2 atleten laten voorgaan. Op het eind kon ik Wouter Monchy wel nog inhalen en voorbijlopen en liep zo als 13e over de meet.

Vooraf had ik gehoopt op een top 10-plaats. Dit had er ook ingezeten, alleen liet mijn loopwerk het weer al afweten. Daar zal volgend seizoen dus aan gewerkt worden. Dezer dagen is het de bedoeling om goed te recupereren, zodat ik zondag voor een laatste keer dit seizoen fris aan de start kan staan op een triatlon. Deze keer is het een ‘spurt’triatlon (1/8) in Sint-Martens Latem.

Tot dan

Karel