Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Roel Pauwels
Uncategorized

Interview Roel Pauwels

roelpauwelsZondag 24 september werd in Kasterlee de eerste Roel Pauwels duathlon georganiseerd. Met 140 deelnemer was de wedstrijd volledig volzet. Ik had een gesprekje met organisator Roel Pauwels 

Dag Roel. Vorig jaar verdween je plots van het duathlon-toneel. Wat was er aan de hand?
In 2005 werd ik nog 5e op het BK. Ik was dus in goede conditie. Een maand later moest ik even onder het mes voor een ingreep aan mijn neus. Ik werd onder volledige narcose gebracht, maar werd niet spontaan wakker. Er werden verschillende onderzoeken gedaan en er bleek iets aan mijn hart te schelen. Ik heb een aantal specialisten geraadpleegd. Voor sommigen was er blijkbaar geen probleem, maar één specialist is met draden in mijn hart gaan kijken en raadde me ten sterkste aan om te stoppen met topsport.

Doe je momenteel nog iets van sport?
Ja, ik heb terug groen licht gekregen. De fysiek zit redelijk goed. Ik heb met Benny (Vansteelant) eens over mijn schema's gelopen, en het ziet er goed uit. Voor het lopen althans. Het fietsniveau staat nog op een laag pitje. Zowiezo, mentaal ben ik niet klaar om terug aan competitie te doen. Ik wil mezelf niet te veel druk opleggen.

Hoe voel je je nu als organisator?
Ik heb ooit hard getrained en zwaar geleefd voor mijn sport. Maar dit slaat toch wel alles. Er komt echt héél veel bij kijken. Het waren zeer zware weken. Ik heb vooral op mijn ervaring  als atleet vertrouwd. Ik weet dat het hier niet perfect is, dat er nog wat "mankementen" zijn, maar ik moest ook roeien met de middelen die ik heb. Al bij al is het echt wel een meevaller.

Hoe zie jij de toekomst van de duathlon? Is duathlon ten dode opgeschreven?
Hier hebben we nu 140 duatleten aan de start. Er staan enkele toppers tussen. Maar ik denk dat het vooral is om mij een plezier te doen en om mij te bedanken voor wat ik in de sport heb gedaan. Maar inderdaad, op een SP start maar een handvol atleten. Ik denk dat er te weinig geld in de sport zit. In Frankrijk kan je een aardig centje verdienen als duatleet. Toppers hebben gewoon geen toekomst hier in België, tenzij er financiële inspanningen worden gedaan. De sport op zich heeft potentiëel. Wielrennen is populair, waarom duathlon niet?