Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Inge goes to Kona beach
Uncategorized

Inge goes to Kona beach

Inge van den broeck is, ondanks de miserie door oplichtingszaak Saenen toch vertrokken richting Kona. Inge zal regelmating een mail sturen, zodat het thuisfront alles op de voet kan volgen.

inge1

21/10
Ondertussen ben ik yes yes yes aangekomen en jullie weten beter dan ikzelf wat mijn tijden en plaatsen zijn ongeveer 11 h 23 minuten de rest te zien op www.ironmanlive.com.
 
 
Zaterdagmorgen:
 
Om half 5 wakker, effe gemijmerd over wat er zou komen maar denken betekent ook zenuwachtig dus bed uit, dosis vitaminen, frosties van kellogs ( reclame !) & een banaan, meer kreeg ik er niet in !  Om 5 u 15 vertrokken naar zwemstart, check in: n° 173 op arm en been, laag zonnecreme,eten en drinken op de fiets,richting zwemstart.
Het is hier zo dat ik er helemaal alleen voor stond, niemand mag mee en geen toeschouwers aan de kant omdat het vip en pers is! Dit was voor mij zo de eerste keer maar ik zag Dirk nog eventjes en ook enkele andere Belgen..
Dit word ik al wat gewoon ( zoals in Duitsland ), namelijk voor de start het volkslied van Amerika en dan van hier, zelfs live gezongen, de sfeer was gewoonweg een boem! ik voelde alle energie en spanning rond mij, ik hield me vast aan een surfplank tot het schot ging, eerst nog is goed verschoten en dan vertrokken.
De start was niet eng, van in het begin zat ik in een groepje van vrouwelijke profs en pas de laatste 200m werd ik overzwommen door de groene badmutsen ( no pro’s ) , amai… wat was dat,  mijne mond serieus open van zout water, zo het gevoel da je in een keer ne zak chips hebt opgegeten!  Zoet water douche en de zenuwen vielen van me af en ik de vélo op.
Het fietsen was een pak lastiger voor mij omdat ik het van souplesse moet hebben en niet van de power, ola mannekes da wil wel ni zeggen da ik geen power heb he,hihi…  .
 
Onderweg dacht ik aan iedereen die me nu zou volgen en dat motiveerde me, ook veel aan De Koen gedacht die ongelooflijk veel trainingstijd in mij heeft gestoken en waar ik veel van geleerd heb, ook over voeding, volgde vandaag zijn raad daarover, merci Koen, ik had zowel het gevoel dat je bij me was en ook heb ik je gemist hier in Kona.
 
En dan op mijne fiets, toch nog goe mottig van da zoutwater, het ging snel over, 3 x 30 min serieus wa moeten stoempen – echt stoempen tegen 19  per uur, pff en toen draaide de wind, zeker 50 km per uur met de benen in de boter, inderdaad ik heb heb afgezien op da fietske..
 
In de wisselzone nog eens een goei laag creme erop en ju RUN INGE RUN ! 
AAAAAAA mijn benen… ik op mijn gemakske vertrokken en zo is het ook gebleven, na energielab nog eens goed overgegeven ( ook al een gewoonte zoals in Frankfurt J ) maar ben terwijl blijven lopen en lopen zonder nog iets aan te nemen van eten of drinken, dus nog 7 mijl, ik kon ni anders en stappen durfde ik ni, en den Dirk en Marc passeerde net, hij is trouwens kampioen!!!, en dan ga ik toch ni stappen he NO WAY. De laatste 3 mijl dacht ik aan de Kris Schepers, de kozze,  die zei hierover “na doe het ba iederiejen ziejer”.
 
Ik zag de boog, ik kon wenen, zocht mijn familie en daar stonden ze met 3 kweeniehoe fier te stralen dat ik een uur vroeger binnen was dan ik had gegokt, weet je op een gegeven moment dacht ik dat ik onder de 11 uur zou halen, maar ben hier meer dan blij mee, het was een droom, en van nog vele triathleten en ik stond hier en dan nog bij de straffe profs! 
 
Heb veel momenten onderweg gedacht aan hoe goed ik het toch wel heb getroffen en daar dank ik jullie ook voor, steun en supporters betekent veel, vava en opa, ze zullen het gezien hebben en anders zijn ze met de kaarten aan spelen…(zegt ons mama soms ) Hier zitten wij nu in het internet cafe op het andere van de wereld  met achter ons de laatste finishers van KONA 2006!!  Ooit kom ik nog terug, het was te mooi om uniek te blijven. Ga nu rusten en wa chillen
 
Ironlady en Benny, ma & pa
 
Nog een berichtje van ons mama:
moe, oma,en iedereen
 
Het was voor ons weer een spannende en vermoeiende dag. Maar ze heeft het toch maar weer eens gedaan, natuurlijk zijn we heel fier. Blij dat we erbij waren,voor de rest is alles met ons ok! En nu gaan we de rest van de dagen dat we hier nog zijn genieten.
 
groetjes aan iedereen ,
 
Guy en Rosa

 

20/10 
Vrijdagavond – morgen the big day.
 
Hoi iedereen,
 
Het laatste mailtje voor de wedstrijd !
Gisteren, voor mij donderdag,ben ik voor ne keer om 7 u in de morgen gaan zwemmen, ongeveer 30 min – alle toppers liepen er ook al rond, Van Lierde, Mark Herremans, Peter Croes, Stadler,..Er was ook een camera ploeg – die maakt een film documentaire van Herremans (Met Stijn Coninckx ! ! !).
De zee was rustiger dan anders. Hopelijk zal dat zo ook zijn op zaterdag. Na de zwemtraining heb ik mijn bandjes van mijn fiets eens vervangen ( verplicht ) , dit was een uniek moment !!  Godver om onnozel van te worden en dan die commentaar daar bij als niet lukte. Wat betreft den band afhalen en terug opsteken … en dan mijn 1ste bommeke, ik durfde gewoon niet, ik dacht dat da ding ging ontploffen of dat mijn handen er zouden aanplakken…  Het is me uiteindelijk gelukt, eigenlijk is het zo simpel maar ja ik ben altijd te hard verwend geweest door de venten die steeds mijn bandjes maakte. Ben blij dat ik er nu zelf verstand van heb …geen bang meer zaterdag om lek te rijden !
 
Om 1 u meeting gehad voor de profs: alle regels werden ernstig uitgelegd en soms gedemonstreerd. Rutger en Bert Jammaer gezien..  
Zwemmen : is in een driehoek, ik draag een rode badmuts met nr 173 op, de mannen hebben een babyblauwe, ik start 15 min voor de rest, dus samen met de profs om 6.45 !!
Het fietsen : altijd 7 meter tussen elkaar houden , altijd alles zelf regelen als je lek rijdt , nooit hulp krijgen van buitenaf – nooit zeggen da je opgeeft want als je dan terug start ben je gediskwalificeerd. ook als je voorbijsteekt moet dit langs links gebeuren en binnen de 20 seconden, als het niet lukt ben je gediskwalificeerd… wowowow.
Lopen: niemand mag mee lopen of fietsen met je, en je mag geen drank of eten van supporters krijgen om de mijl ( 1600 meter ) is er wel bevoorrading.
 Om 3 u vandaag nog 30km los gereden en daarna beentjes omhoog, ik had beetje last van keelpijn, maar dat is nu is beter.
 
Ons mama en papa hebben al aan zwembad gelegen maar nog niet echt veel want eigenlijk vliegen de dagen hier voorbij omdat alles ook rond mij draait en rond zaterdag.
Dirk Van Gossum is ook langs geweest en dat vond ik echt heel fijn, hij vertelde veel over zijn ervaringen hier en dus ook over de dolfijnen die elke morgen voorbij ons appartement zwemmen …. wij vanmorgen blijven kijken en kijken maar niks gezien. Toen luisterde ik een telefoongesprek af van atleet naast me die vanmorgen gaan zwemmen was, hij had bezoek gekregen van dolfijnen die kwamen spelen, Waaaaaw…
Tussen 12u en half 3 breng ik vandaag alles binnen in de fiets – loop wissel zone , ben echt heel nerveus aan’t worden , heb het gevoel dat ik een beetje ziek ben en heb heb eigenlijk ook wat schrik, aiaiaiai… MAAR IK DENK POSITIEF EN ALLES KOMT GOED
 
Ga heel vroeg slapen, veel drinken en eten en overdag met de voeten omhoog, RUST,
Merci iedereen om mij te steunen
Groetjes van ons allemaal  & Greetings  van nr 173
oja: leuke na;en al gehoord voor de turtle, Jules, stoffle, Alfred…..

 

19/10  aloha everybody
Vandaag is het de goed nieuws show, een serieuze opsteker tegenover al de minder leuke berichten en ervaringen van de laatste dagen Inderdaad deze morgen kreeg ik van Stef een smsje met de melding dat hij de koffer gevonden had en dat ze hem op de vlucht van LA naar Kona zouden zetten. Hij heeft voor mij de hele dag vanuit Belgie gebeld met zijne vlotte babbel om da hier op te lossen, ik was zelf bijna de wanhoop nabij  Blijkbaar had hij dus woensdag heel de tijd bezig geweest om de valies op te sporen ? te vinden en naar Kona te sturen, nen dikke MERCI. En zeggen dat deze lieve maar SORRY luie mensen in Hawaii dit niet wilden of konden doen. Eindelijk dus en ik heb mijne missing valies deze avond gaan ophalen. Mijn kleedjes terug hehe.
 
Het weer hier is 100 procent Hawaii, weinig kleren veel zonnecreme en een pak wind, percies een tomatteserre met open dak, of bij de coiffeur met hete blazer door uw haar en den haardroger boven uw hoofd. Iedereen woont hier in condoos ? remember melrose place ? een appartement met zicht op de zee, maar ja da mag wel voor die prijzen hier… het heet casa de emdeko app 314, ali drive en het is gelegen op het loopparcours. Vandaag ben ik mij gaan inschrijven en zat naast Luc Van Lierde en Michele Jones, daar zat ik tussen Inge ?blue? VDB, mijn jongens! Tussen de 2 favoriete van zaterdag…En of ik me klein voelde? Je mag gerust zijn en onze papa maar fotos trekken… goed voor de fotoalbum.
Bij de inschrijving moest ik eerst door verschillende standen  met papieren en op de weegschaal, dat is hier in pond te doen en nu weet ik dat ik 119 pond weeg, dan bandjes rond de arm en nu is het officieel, de deelname is bevestigd, iedereen hier ziet dat ik deelneem. ( ben dan nautuurlijk wel fier maar dat mag hé).

Ik had enkele vraagjes gehad over het parcours hier :
Zwemmen in de zee . Dit is echt geen zee zonder golven, ben nu al 2 x gaan zwemmen, soms steek ik mijn arm gewoon boven of naast het water omdat de golf onder me zit, ze sleuren me mee en trekken me terug, soms het gevoel zoals in Walibi, ga dan een meter naar beneden door de golven en dan ben ik aan het lachen terwijl ik in het water lig , maar vandaag heb ik ni gelachen, onder mij ineens een grote schaduw ? was al een beetje verstijfd van de schrik maar wat bleek het te zijn een turtle, lief schildpad(je) maar wel zo groot als mijn koffer, en gezwommen da ik heb… en toen hing er iets aan mijn been, AAAAAAAAAAAAAA. Weet nog altijd niet wa …
Fietsen is ook een parcours dat niet 100 % naar mijn hand is ? het is niet echt mijn ding aangezien er te weinig klims inzitten en de wind me echt soms van de kaart brengt en blaast, dus 2 handjes op het stuur vasthouden en dit is geen grap. kilometers & kilometers recht door naar 1 punt en dan dezelfde weg terug, ongeveer 80 km op en een kleine lus.
Dan het lopen, zoals gezegd kom je op de eerste 7.5km voorbij onze appartementen en dan het ga je ook het fietsparcours op, vervolgens richting energie lab waar het nog heter is dan heet en dan zo via  diezelfde weg terug binnen.
Ons mama papa en benny hossen hier met mij mee rond en zorgen er voor dat als er problemen zijn , ja die steken soms de kop op , dan lossen zij dat allemaal , wat een geluk da ze hier zijn.  Zo – nu honderd procent concentratie naar de wedstrijd .

Ik hou jullie op de hoogte
Veel Groetjes van
Inge en Benny,
mama, papa & … die schildpad
( als jullie inspiratie hebben mag je ze een naam geven !) mail ze maar !

17/10
Gedaan met bibberen – Alles komt hier stilletjes terug op zijn pootjes, terug effe int internetcafe gepasseerd en dat draait hier op volle toeren nu ( berichten over de aardbeving ) .Ik heb van jullie ook al leuke berichten terug gekregen, zo ver van huis en toch kort bij …. ,merci!
Over 5 dagen is het zover .
Maandag 16 / 10 ;
Zoals normaal hier – was het echt warm maar de zon komt er niet echt door, opgestaan om 4u..jaja inderdaad VIER UUR en klaarwakker ni normaal.  Geen koffer dus geen badpak dus nog geen zwemtraining, het hangt ondertussen mijn voeten uit met die koffer en Benny gaat eraan J met mijn gezaag maar ja, de vrouwen die dit lezen die weten wel beter. 
En wat kan je doen op een eiland zoals hier om je vlug te verplaatsen ? yes een auto(ke) gehuurd, mijn jongens dieje bak is een pak sjieker als waar ik thuis mee rondhos – lederen en houten interieur…echt op en top amerikaans. Daarmee op jacht gegaan naar een sportwinkel in de voormiddag een en badpak en bril en badmuts gekocht(babyroos NATUURLIJK)
 
Natuurlijk was de zee al op hol geslagen toen ik klaar was voor mijn eerste contact met de zoute en vol grote beestenoceaan, BRRRRR…
Sommigen beweren dat dit nog een gevolg zou zijn van de aardbeving..   
Vervolgens gaan lopen, 10km en Benny naast mij zoals gewoonlijk en dan vraag ik of mijn billen ni te dik zijn als ik loop….Ben dan wel op Hawaii, ik blijf wie ik ben he hihi…
 
Ben vandaag ook andere bekenden tegengekomen namelijk Onze Kurt (Wittemans) en Eli(Iwens) en met hun afgesproken om morgen samen te gaan zwemmen ( heb ik minder bang van de beesten ) . De Kurt was al terug wa rustiger geworden , alhoewel?  Komt wel in orde.
Gisteren mijn grote favoriet eventjes gesproken, Marc Herremans en hij zag er goed uit, zelfs  Benny vond dit. En natuurlijk was Dirk Van Gossum(mijn allerbeste trainer ooit  er ook bij. 
 
Allee de sfeer is hier ni normaal, allemaal triathlon – triathlon – triathlon hier, zo afgetraind, heb nog ni te veel prutsers gezien zene, en vooral ook knappe atleten ( rara voor wie zou dat hier wel eens leuk zijn om dat allemaal eens te zien – die atleten dan hihi …)  
 
Moet ik er nog een tekening bij maken  ?  Ik ben hier graag en straks komt ons mamake en papake toe se en hopelijk MIJN KOFFER!!!!!
 
 Doei Tot Morgen
16/10 
hallo – wat was dat ! !
 
deze morgen werden we opgeschrikt door een AARDBEVING straks meer hierover .
 
Ik ben hier wel DE maand oktober van mijn leven aan't beleven. Als nu de ironman nog goed afloopt en ik raak veilig thuis  dan is dat een maand geweest om in te kaderen.
 
Hindernissen parcours zo noem ik de reis naar Kona. Wij zijn hier geraakt maar hoe…  in etappes : vertragingen van vluchten – bijgevolg missen van aansluitingen – verplichte night stop in Los Angeles – uiteindelijk in Kona aangekomen maar zonder mijn valies maar met mijn de koffer van Benny was wel hier aangekomen. Kunnen jullie het al inbeelden hoe ik me voelde daar aan de bagage in de luchthaven als mijn koffer niet op de band stond.
 
Maar dan is er gelukkig hawaii. Hoe aangenaam zijn die mensen hier ! zo sociaal , onvoorstelbaar . Daarnaast zijn er ook de atleten die uit de hele wereld komen om een doel te verwezenlijken – allemaal gaan we hier voor hetzelfde !
 
dus deze morgen werden we opgeschrikt door een AARDBEVING – ongelooflijk raar als je dat nog niet hebt meegemaakt – dat is dus echt wel bibberen en keihard voelbaar. er zitten hier veel mensen zonder electriciteit. Normaal zou alles zijn normale gang kunnen gaan vanaf woensdag. Geen paniek – geen gewonden gevallen voor zover ik weet dus dat valt mee. Ik weet niet dat er beschadigingen zijn op het parcours. oh ja aangezien dat mijn fietskoffer hier is heb ik deze morgen hier mijn eerste ritje gereden wow wat was dat ! ! om 5 uur 's morgens is het hier al 28 graden !
dus je moet ni vragen wat voor een temperaturen dat me hier nog te wachten staan.
goed zo – mama en papa vertrekken morgen of is dat al vandaag bij jullie en we zien die dus morgen hier aan komen ( toch raar met al die tijdsverschillen )
 
tot later en aloha
groetjes Inge

 

13/10 
Aloha
Inderdaad – het heeft er serieus om gespannen maar uiteindelijk zijn we dan toch onderweg naar KONA.
We zijn deze morgen vroeg vroeg naar Amsterdam gebracht door de toptours shuttle – Merci Tom – en we zijn om 05h00 in Schiphol aangekomen.
Van daaruit vlucht naar London vertrokken omstreeks +/- 08h00 – met wat vertraging  met American Airines. We wisselen nu van terminal en van hier uit gaat het naar Los Angeles en van daaruit verder naar KONA.  
Gespannen en hectisch dat is hoe je het kan noemen hoe het deze week gelopen is. Sommigen onder jullie zullen misschien al via via of in de pers ( krant & TV ) vernomen hebben dat we (mijn ouders, benny en ik & tientallen anderen) opgelicht zijn door een Belgische "reisagent" in Hawaii.  Nietsvermoedend hebben wij onze reis bij hem geboekt zoals zovele andere triatleten vorige jaren dat ook reeds deden. Wat blijkt enkele dagen voor het vertrek ? NIETS maar ook NIETS was geregeld : geen vluchten en geen verblijf. en die oplichter was eveneens met de noorderzon verdwenen en vertrokken. Verder ga ik er niet over schrijven, we zien achteraf wel hoe dat verder moet. Dan heb je maar een mogelijkheid en dat is door die zure maar vooral dure appel doorbijten en DOORGAAN. en of dat ik blij ben dat ik ben doorgegeaan ! ! !
Goed – nu naar LA , vertrek hier om 11h25 voor een lange vlucht van +/- 12 uurkes. Slaapkes doen – filmke kijken – relaxen  
 
aloha