Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Zware aardbeving treft Hawaii

Een zware aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter heeft zondag de eilanden van Hawaï getroffen. Dat laat het Amerikaans Nationaal Instituut voor Geofysica weten. Het alarmcentrum voor tsunami's stelt dat er geen tsunami verwacht wordt.

Volgens het Amerikaans instituut deed de aardbeving zich rond 19.07 uur Belgische tijd voor. Na een eerste schok volgde een tweede aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter.

Een aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter wordt als zwaar beschouwd. Het epicentrum van de aardbeving werd gelokaliseerd op zowat 246 km van Honolulu.

Qua schade zou er op het eiland Hawaï en Oahu sprake zijn van enkele elektriciteitspannes en verschillende aardverschuivingen. Volgens een Amerikaanse toerist zou de grootste ongerustheid bij de bevolking het risico op een eventuele tsunami geweest zijn

(Bron: Het Laatste Nieuws) 

Reactie Peter Van Mol:

Peter, hebben jullie die beving gevoeld? Is er schade?
En of we het gevoeld hebben. Dit is voor ons en waarschijnlijk voor vele andere het meest akeligste moment uit ons leven. Dit voelde net of heel het appartement ging instorten. We lagen nog in ons bed maar wel al wakker. Sam vloog uit zijn bed en vluchte naakt de straat op. Ik dacht niet direkt aan een aardbeving maar eerder de vulkaan die tot leven kwam. De kleine aktieve vulkaan dan. Iets wat nu nog altijd kan gebeuren, maar daar zullen wij gaan last van hebben(hopelijk) Hier in huis zijn verschillende vazen kapot gevallen, alle nachtlampjes, vliegenramen kapot. Op andere plaatsen is er veel meer schade. Op het eiland Ohaiu(Honolulu) is er heel veel schade en zit men volledig zonder water en stroom. Er zou hier ook een deel beschadigd zijn van het fietsparcours. Maar daar is men al met herstellingen begonnen. De komende uren en dagen zullen er nog schokken volgen die we waarschijnlijk niet gaan voelen(ook hopelijk) 

Groetjes Peter