Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winterduathlon Reusel (NL): Jan Daems wint uitputtingsslag in spurt
Nieuws

Winterduathlon Reusel (NL): Jan Daems wint uitputtingsslag in spurt

Zondag 15 oktober 2006
Winterduathlon Reusel / Nederland

15 km lopen – 60 km MTB – 7,5 km lopen

De eerste editie van de winterduathlon reusel over de lange afstand is geeindigd als een ware thriller. In de afsluitende loopproef zette jan daems een verloren situatie recht en hij klopte William Busch op een zucht van de finish 

Om 12:00 gingen 45 duathleten uit België en Nederland van start voor de eerste editie van de Winterduathlon Reusel. De organisatoren hadden een schitterend parcours uitgetekend in de sprookjesachtige bossen om en rond Reusel. De schitterende herfstzon maakte het plaatje compleet.

Eerst wachtte de deelnemers 15km lopen. Jan Daems (Kasterlee) nam meteen het commando en trok het deelnemersveld op een lint. Daems is in volle voorbereiding op de Marathon van Kasterlee (12/11 as.) en wilde in Reusel vooral ziijn loopconditie testen. Enkel Mark Vanden Driessche (Kaprijke) kon min of meer in het spoor van Daems blijven. De echte favorieten op de eindzege zaten in een eerste achtervolgend groepje met o.a. William Busch (Herentals), Bart Van de Water (Kasterlee) en Bram Van Rijswijk (Hapert, Ned.).
Daems stormde na 54'01" het wisselpark in en had een voorsprong van een dikke minuut op de achtervolgers.

jandaems1 jandaems2

Dan wachtte de duathleten 60 km op de MTB, verspreid over 4 rondes van 15km. Het parcours lag er droog en dus snel bij. Op het menu stond een gevarieerd traject met zowel technische passages, single tracks en tempostukken.
Jan Daems kan weliswaardig aardig fietsen maar op de MTB is hij geen kraan. Op het einde van de eerste ronde werd hij ingehaald door de gereputeerde hardfietsers Van de Water en Busch. Daems klampte aan maar moest lossen op de technische stroken.
Van de Water en Busch gingen fors door en ze liepen per ronde 1 minuut uit op Daems.
Die had ondertussen het gezelschap gekregen van Filiep Parein (Gent) en de lokale favoriet Bram Van Rijswijk.
Door het zeer hoge tempo werd het een ware uitputtingsslag. Alle atleten moesten diep gaan om het ritme constant strak te houden.
Busch en Van de Water bereikte uiteindelijk met een veilige voorsprong de wisselzone.
Ze konden met een bonus van 3'30" aan de afsluitende 7,5 km lopen beginnen.

jandaems3 jandaems4

Busch en Van de Water liepen samen de eerste kilometers maar toen werd Bart geveld door krampen en hij moest de atleet uit Herentals laten gaan. De wedstrijd leek toen beslist.

In de achtergrond knokte Jan Daems voor de derde podiumplaats. Hij staat bekend voor zijn sterke 2° run en nam snel afstand van Parein en Van Rijswijk.
Bij het ingaan van de laatste 4 km kreeg Daems een verzwakkende Van de Water in het vizier. Het verschil tussen de 2 atleten uit Kasterlee was evenwel nog groot en het was pas op 1,5km voor de finish dat Jan bij Bart kwam. De twee kennen mekaar goed en keuvelden even.
Bart raadde Jan aan om fors te blijven doorlopen omdat volgens hem winst nog mogelijk zou zijn. Jan dacht eerst aan een flauwe grap maar zette dan toch weer stevig aan.

Pas op een dikke kilometer voor de finish zag Daems de leider voor zich uitlopen.
Het was vanaf dan alles of niks en Daems maakte er een zeer lange eindspurt van.
Op amper 200 meter voor de finish en met de aankomstboog al in het zicht, had Daems Busch te pakken. Daems stormde op de eindstreep af en haalde het na 3h26'41" met 17" voorsprong.
Met William Busch op 2 en Bart Van de Water op 3 werd het een volledig Kempisch podium.
Voor Daems was dit zijn allereerste zege in een duathlon. 

jandaems5 jandaems6