Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Superspannende eindstrijd in achtkamp
Nieuws

Superspannende eindstrijd in achtkamp

achtkamp191101

Als organisator kan je geen beter en spannender scenario bedenken dan deze van de achtkamp editie van dit jaar. De laatste proef, het veldrijden, zal beslissen over wie de achtkamp 2006 zal winnen.

Tijdens de 5de zondag van deze meerkamp competitie, stond de veldloop op het programma. Deze vond plaats in het park van Brasschaat. 6,5 km, verspreid over 4 rondes. 

achtkamp191102Na een sterke prestatie tijdens deze proef heeft Bart Aernouts en Lander Dircken zich vooruitgeschoven als topfavorieten voor de eindwinst. Beide staan nu met 101 punten op een gedeelte tweede plaats in het klassement.

Bart die de veldloop domineerde en onbedreigd naar de overwinning liep kon door deze prestatie zijn klassement verbeteren. Lander die het in de spurt moest afleggen tegen Tom Maes blijft door deze prestatie ook in koers voor eindwinst.

De huidige leider, Dave Frans en vandaag geëindigd op een 8ste plaats, ziet zijn voorsprong slinken tot 6 punten. Eén van de topfavorieten, Dieter Baumer, zag door ziekte zijn kansen op eindwinst vandaag in het water vallen. Hij kwam als 43ste over de meet, een prestatie dat hem ver liet terugvallen in het klassement.

Volgende week zondag zal er tijdens de veldrit op het scherp van de snee gestreden worden voor winst in het eindklassement. Een strijd die de deelnemers gaan uitvechten in de omgeving van het park van Brasschaat en dit vanaf 10uur. 

Meer info  op www.achtkamp.be