Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xtenex
Gear

Xtenex

Vaak wordt gezegd dat triathlon en duathlon uit 4 disciplines bestaan. De techniek van het wisselen wordt ook als een discipline beschouwd. Een slechte, trage wissel, kan leiden tot het net missen van een goeie fietsgroep, een concurrent die wegloopt…. En hoe korter het soort wedstrijd, hoe belangrijker elke seconde wordt.

Naast een goeie voorbereiding en veel oefening, zijn er een aantal hulpmiddeltjes om de wissel sneller te laten verlopen. Zo zijn er al enkele systemen op de markt om de loopschoenen snel en stevig aan de voet te doen. Een vrij nieuw systeem kwam uit Frankrijk overgewaaid: Xtenex

Xtenex

Xtenex snelveters zijn elastische veters met verdikkingen in. Wanneer de veter wordt opgespannen, verdwijnen de verdikkingen. Zo kan je de veter door de gaatjes van je schoen weven. Laat je de veter los, dan zorgen de verdikkingen er voor dat de veter niet kan verschuiven.

Het voordeel tegenover niet-elastische veters (bvb met een snelsluit koppeling), is dat de veter voor voldoende spanning zorgt over de hele sluiting van de schoen.

Xtenex bestaat in verschillende lengtes. Is je veter iets te lang, dan stop je de uiteinden gewoon weg tussen de lip van je schoen en de veters 

 dsc_0012

www.xtenex.fr