Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Duathlon Lanzarote

Sedert een tweetal weken ben ik op stage in het bekende trainingsoord Club La Santa, op het Spaanse eiland Lanzarote. De trainingsomstandigheden zijn hier prachtig, en dit vooral door het bijzonder goede klimaat. Ik heb hier reeds bijzonder veel trainingskilometers in de benen, waardoor ik een basis voor het komende seizoen aan het leggen ben zoals nooit tevoren.

Gisteren is er hier voor de elfde maal een duatlon georganiseerd. Gezien bijna alle Belgische toppers hier aanwezig zijn, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Ik had helemaal geen rust genomen voor deze wedstrijd, en was bijgevolg ook bijzonder onzeker over mijn winstkansen.

De afstanden waren 5 km lopen op een vlakke omloop, 21 km fietsen op een vrij pittig parcours met vooral in het begin een serieuze kuitenbijter, en dan nogmaals 2,5 km lopen.

Tijdens het eerste lopen moest ik eerst wat op gang komen, maar daarna had ik een vrij goed gevoel. Het tempo werd vooral gemaakt door Jurgen DereereRob Woestenborghs de rollen moest lossen wilde ik zeker niet dat het tempo te veel zakte, aangezien ik liever niet had dat hij aansluiting maakte tijdens het fietsen. Jurgen plaatste nog een kleine versnelling op het einde, waardoor hij met een 5-tal seconden bonus de eerste wisselzone binnenliep. en mezelf. Eenmaal ik zag dat

Eens op de fiets waren we direct met een groepje van vijf en wilde er niemand echt tempo maken, waardoor ik toch het overgrote deel moest doen. Ik wilde zeker vermijden dat er een grote groep tezamen kwam. Ik probeerde toch de samenwerking op gang te brengen, maar tevergeefs, waardoor er zelfs een Spanjaard kon wegfietsen.

Voor mij een ideale situatie. Ik liet het tempo door de anderen maken, en op het steilste stuk van de helling sprong ik naar de Spanjaard toe. Jurgen volgde eerst nog, maar moest afhaken. Ik nam de Spanjaard nog enkele kilometers mee, maar die moest dan ook de rollen lossen. Ik kwam uiteindelijk de tweede wissel binnen met één minuut voorsprong op de vier achtervolgers.

In het tweede lopen kon ik mijn comfortabele voorsprong ongeveer behouden. Prachtig om dit jaar zo aan te vangen, de trend is gezet, de concurrentie is gewaarschuwd !

1. Joerie Vansteelant (BEL) 57:03

2. Bart Aernouts (BEL) 57:57

3. Jurgen Dereere (BEL) 58:20

4. Victor Manuel del Carral Morales (ESP) 58:55

5. Rob Woestenborghs (BEL) 59:39

6. Miguel Capo Soler (ESP) 59:40

 

Groetjes,
Joerie.