Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veloopzwem De Haan
Nieuws

Veloopzwem De Haan

dehaan-reeks3-023
Marc Geerts wint een winderige editie van de Veloopzwem in De Haan 

De Veloopzwem in De Haan was een spannende editie. De zwemproef in de voormiddag bepaalde dat de lokale atleet Rutger De Cloedt als eerste mocht starten op de fiets, onmiddellijk gevolgd door Tim Jorissen en Marc Geerts. De fietsproef werd vooral gedomineerd door een zeer sterke wind. Op de fiets kwamen o.a. hardrijders Jan Peiren en Joury Gokel de kopgroep vervoegen. Duatleet Nico Huybrechts had een dikke minuut goed te maken na het zwemmen. Niemand kon echter zijn tempo volgen, zodat hij alleen moest knokken. De nr 2 van vorig jaar kon nog een heel groot gat dicht rijden, maar raakte net niet tot aan de kop.
Marc Geerts was de snelste in zijn wissel en ging als eerste aan het lopen met Joury Gokel kort op zijn hielen. De 2 hebben de hele loopproef kat-en-muis gespeeld. Pas de laatste 100m plaatste Geerts een laatste versnelling die Gokel de das om deed. "iets te laat aangevallen" zei Gokel nadien. Nico Huyberechts had te veel krachten verspeeld op de fiets. Hij moest deze editie genoegen nemen met de 3e plaats.
 
Bij de dames was Jolien Lewyllie de snelste in de zwemproef, voor Kristien Vleugels en Karolien Geerts. Jolien kon moest echter snel het tempo van Kristien, Karolien en de aanstormende Sofie Degroot lossen. Kristien en Karolien gingen samen van start na het fietsen. Vleugels was de snelste van de 2. Karolien Geerts werd dus 2e, Sofie Degroot werd 3e

Foto's staan in het fotoalbum
Klik hier voor de volledige uitslag  

Lees het verslag van winnaar Marc Geerts  

ps : bedankt aan die 4 sterke mannen van Brugge die mijn vastgereden wagen hielpen los-duwen 🙂