Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
wedstrijdverslag winterduathlon Geel-Bel (Rob Woestenborghs)
Uncategorized

wedstrijdverslag winterduathlon Geel-Bel (Rob Woestenborghs)

geel-bel-reeks2-012Eindelijk ben ik uit mijn winterslaap ontwaakt en hoor je nog eens iets van mij. Dit jaar hebben we gekozen voor een gans andere aanpak waardoor ik deze winter niet aan de start verscheen van een veldloop. In tegenstelling tot andere jaren heb ik me deze winter meer toegelegd op het fietsen. Dit was enkel mogelijk door de steun van BLOSO. Zij gaven me een profcontract waarvoor ik hen uiteraard zeer dankbaar ben.

Als voorbereiding op het nakende duatlonseizoen stond ik vandaag aan de start van de winterduatlon te Geel. Met een 200 tal atleten vertrokken we onder een stralende zon voor 4km lopen/24km MTB/ 2km lopen. Vanbij het begin nam ik samen met Bart Aernouts het initiatief waardoor er halverwege een kopgroep van 4 atleten ontstond, kort gevolgd door Armand Vandersmissen (NED). Even later moesten ook Benny en Joerie Vansteelant de rol lossen. Met een kleine voorsprong op Benny liepen Bart en ik de wisselzone binnen. 

Eenmaal op de fiets nam ik het commando in handen en kon zo een voorsprong van maximum 15sec uitbouwen op Benny. In de laatste ronde kon deze laatste de kloof echter toch dichten waardoor we zij aan zij de 2de wissel binnenstormden.

Dankzij een snellere wissel en een betere 2de run kon ik de beslissende kloof toch slaan. Na een inspanning van ruim één uur won ik de wedstrijd voor Benny Vansteelant en Bart Aernouts. Een uit blessure terugkerende Armand Vandersmissen werd knap 4de voor Paul Embrechts. 

Het seizoen aankopen met een overwinning op de Wereld- en Belgisch kampioen doet uiteraard veel deugd. Hopelijk kan ik over 3weken, tijdens de 1ste Grand Prix te Frankrijk, de bevestiging van mijn goede vormpeil brengen đŸ˜‰