Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts wint de zwemloop in Hofstade
Nieuws

Bart Aernouts wint de zwemloop in Hofstade

hofstade-reeks2-061
Bart Aernouts, de Belgisch kampioen duathlon '06, heeft vandaag de zwemloop in Hofstade gewonnen. Aernouts had na de 1000m lange zwemproef een achterstand van 1'40" op Marg Geerts. Rondje na rondje kwam de top-duatleet dichter bij en na 10 km hield hij er een voorsprong van een 20" op Geerts aan over.Voor Bart Aernouts was het even aftasten hoe snel hij zijn ritme zou kunnen vinden na die 1000m zwemmen. "Ik had 2 minuten nodig om te kunnen winnen" zei Marc Geerts. Zijn voorspelling bleek dus correct.  Wim Van de Wielle was deze week een beetje ziek, maar bleek toch voldoende hersteld te zijn en haalde de 3e plaats. 
Bij de korte zwemloop (500m/5km) ging de overwinning naar Kevin Maggen.
 
hofstade-reeks2-026
Bij de dames was de overwinning voor Lieve Cappaert-Paulus. Zij had enkele 10-tallen meters goed te maken na het zwemmen, maar had tijdens de loopproef nauwelijks tegenstand.
In de korte zwemloop ging de overwinning naar Karolien Geerts. Een mooi 18e verjaardagscadeau voor de dame uit Beveren.