Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3athlon.be niet-stayer circuit: de details
Nieuws

3athlon.be niet-stayer circuit: de details

 niet_stayer_circuit_transparant_small
De wedstrijden zijn snel volzet, wees er snel bij !!! 
Het werd reeds eerder aangekondigd: er komt dit jaar voor het eerst een 3athlon.be niet-stayer circuit. Een aantal organisatoren hebben de handen in elkaar geslagen en plaatsen bovenstaand logo op hun affiche. Lees verder voor de reglementen van dit circuit.

Kalender

13/05 : 1/4 Geel
26/05 : 1/4 St. Laureins
03/06 : 1/2 Leuven
16/06 : 1/4 Brugge
15/07 : 1/3 Aarschot
12/08 : 1/4 Lommel
26/08 : 1/4 Viersel

Niet stayeren!

De atleet gaat akkoord dat het om een niet-stayer circuit gaat en dat hij er alles aan zal doen om deze regel te respecteren. De organisator en scheidsrechters bepalen per wedstrijd de te houden niet-stayer afstand.

Inschrijven

De atleet dient zelf te zorgen voor zijn of haar inschrijving. Er worden géén extra startplaatsen voorzien voor deelnemers van het circuit 

Wedstrijdreglementen

Op iedere wedstrijd dienen de reglementen en scheidsrechters van die wedstrijd te worden gerespecteerd. Discussies omtrent de uitslagen, strafkaarten, uitsluitingen dienen met de organisator en scheidsrechter zelf worden betwist. De uitslag die door de hoofdscheidsrechter wordt goedgekeurd, is de uitslag die wordt verwerkt in het klassement. 

Penalties

Een rode kaart op een wedstrijd, betekend uiteraard dat er geen punten worden gescoord voor die wedstrijd. 2 rode of 4 zwarte kaarten (omwille van stayeren) betekent uitsluiting uit het eindklassement van het circuit. 

Puntentelling

Op elke wedstrijd worden punten gescoord volgens onderstaande tabel. Er zijn 7 wedstrijden in het circuit gestapt. Om in het eindklassement voor te komen, moet je minimum in 3 wedstrijden finishen. De beste 4 resultaten worden in rekening gebracht. In geval van exequo, weegt het aantal overwinningen door. Indien er dan nog een exequo is, telt het aantal 2e plaatsen door, enz… 

Categorieën

Na de laatste wedstrijd worden de klassementen opgemaakt:
Overall
Overall M / Overall V
M-24 / V-24
M-senior / V-Senior   (24-39)
M-Vet-A / V-Vet-A     (40-49)
M-Vet-B / V-Vet-B     (50-59)
M-Vet-C / V-Vet-C     (60+)

De leeftijdscategorie wordt bepaald door de leeftijd van de atleet op 13/05/2007, de datum waarop het circuit van start gaat 

Prijzen

Dit jaar gaat het vooral om een proef initiatief. De winnaars in de categoriën zullen een trofee ontvangen. Voor iedereen die in de einduitslag voorkomt, zal door Sanden Sport een natura-prijs t.w.v 20€ voorzien worden. 

Podia en huldiging

Na de slotwedstrijd in Viersel, wordt onmiddellijk het eindklassement opgemaakt en worden de podia gehuldigd.

Puntentelling

1 : 500pt
2 : 450pt
3 : 410pt
4 : 380pt
5 : 360pt
6 : 350pt
7 : 345pt
8 : 342pt
9 : 340pt
10: 339pt
11: 338pt
12: 337pt
enz