Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwsbrief Rutger Beke (april ’07)
Uncategorized

Nieuwsbrief Rutger Beke (april ’07)

image002

Tempe, Arizona, zondag 15 april tekent Rutger Beke present voor zijn eerste Ironman van  2007. Dit is meteen één van de belangrijkste afspraken van het jaar. m 6u45, (15u45 onze tijd), duikt hij in het Tempe Town Lake voor één grote lus van 3.8km zwemmen. Samen met hem starten een 55-tal pro's en 2000 andere atleten in het zonnige, warme en droge (30°C) Tempe. Nadien volgen de 180km lange fietstocht (3 ronden van 60km), waar vooral de wind kan heersen en bepalen hoe hard het zal gaan en een marathon (in 3 ronden) in de verzengende hitte. 

Om een topconditie te bereiken werden 3 stages afgewerkt, in januari 10 dagen Lanzarote, nadien 3 weken Potchefstroom (ZA) en nog eens 14 dagen Lanzarote om af te werken.
De voorbereiding verliep bijna vlekkeloos. Even was er terug de vrees voor een stressfractuur maar dit bleek gelukkig vals alarm.
Momenteel verblijft Rutger samen met coach Claude in een gastgezin in Tempe waar hij heel gastvrij wordt ontvangen. Logisch gevolg van de goede voorbereiding en de goede conditie is dat Rutger op zoek gaat naar zijn eerste overwinning in een Ironman.

Concurrentie
De grootste concurrenten voor deze overwinning zijn , Michael Lovato (winnaar 2006), Tim Deboom (2x Ironman World Champion), Ain-Alar Juhanson (heel sterke fietser en winnaar Lanzarote 2006) en Sergio Marques (de Portugese versie van Gerrit Schellens).
Detail: De snelste eindtijd (parcours record) staat op naam van Michael Lovato met 8h20'56".
De snelste fietstijd (parcours record) staat op naam van trainingsmaat Stijn Demeulemeester met 4h29'41".

Waar kunt u terecht voor informatie?
Live verslag via:
http://www.ironmanarizona.com/
http://www.ironman.com/
http://www.rutgerbeke.com