Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Persvoorstelling SMO team
Uncategorized

Persvoorstelling SMO team

Met ingang van het seizoen 200, hebben enkele beloftevolle triatleten uit het Meetjesland hun krachten gebundeld in een triathlonteam. Aangezien een team meer uitstraling heeft dan een individuele atleet, kwamen Dirk Hellebuyck, Michael Dewilde, Sander Dobbelaere, Dominic De Caluwe en Filip Lasoen op het idee om gezamelijk een team op te richten. Dat team werd afgelopen vrijdag, 20 april, officiëel aan de pers voorgesteld.
smo1

De visie van het team is om jonge, beloftevolle atleten te ondersteunen bij de stap van 'talent' naar 'topper'. Er werden een aantal sponsors gevonden die het mogelijk hebben gemaakt om deze 5 mensen gedurende enkele jaren kostenloos hun topsport te laten beoefenen, zodat ze meer en betere mogelijk heden krijgen om door te groeien naar een hoger niveau.
Het team is ook heel nauw betrokken bij de organisatie van de triathlon te St. Laureins op 26 mei. Op die manier willen ze de sport meer bekendheid geven in het Meetjesland. De bedoeling is om jonge mensen kennis te laten maken met de sport en hun opvangen en begeleiden in hun passie.
Het team zelf zal voornamelijk te zien zijn op nationale wedstrijden. Ze zijn grote voorstanders van de pure, niet-stayer triathlon wedstrijden. Hun doelstelling is dan ook om erg hoog te scoren in de verscheidene leeftijdscategorieën van het 3athlon.be niet-stayer circuit