Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Dewilde wint 1/4 triathlon Geel
Nieuws

Michael Dewilde wint 1/4 triathlon Geel

michael_geelDe weergoden stonden vandaag heel wisselvallig in Geel. Toch bleef het het grootste deel van de wedstrijden droog. Om 13u gingen de atleten van de 1/8e triathlon van start. Willem Brems, een jonge, beloftevolle atleet van Triamo, maakte er een one-man-show van en domineerde de wedstrijd van begin tot eind. Kevin Maggen volgde op anderhalve minuut, Tim Brydenbach maakte het podium compleet. Bij de dames ging de overwinning naar Frone Wouters van TDL. Ook zij was duidelijk een pak sterker dan de concurrentie. Voor de 2e en 3e plaats werd nog duchtig gesprint. An Vanhoovels haalde het net voor Maaike Cornelis.

Om 15u werd dan de start gegeven voor de 1/4 triathlon. De eerste wedstrijd van het 3athlon.be niet-stayer circuit. het niet-stayeren werd goed gerespecteerd. De scheidsrechters moesten maar 1 zwarte kaart uitreiken.

Na een sterk zwemnummer ging Thierry Verbinnen er als een speer van door. Na 1 rond had de Leuvenaar al een behoorlijke kloof geslagen op zijn concurrenten. Maar uit de achtergrond kwam een razendstreke Michael Dewilde, een gekend hardrijder, terug van een 27e naar een 2e plaats. Koen Hoeyberghs begon als 3e aan de loopproef. Na 1 ronde was Dewilde al tot op de hielen van Verbinnen genaderd. De SMO atleet blijk alweer de sterkste en kwam als eerste over de streep. Thierry Verbinnen werd 2e. Koen Hoeyberghs moest bij het lopen ook BRuno "Bruce" Clerbaut voorlaten en werd 4e.

Bij de dames ging de zege naar Kristien Vleugels. Vleugels moest in het fietsen haar meerdere erkennen in Marjolein Tryers. Maar in de afsluitende loopproef kreeg Vleugels vleugels en stormde naar de overwinning. Marjolein Truyers werd 2e en een fantastisch lopende Sofie Goos, vriendin van Filip "Pepe" Seghers werd knap 3e.

pdf download de uitslag van de 1/4 triathlon
pdf download de uitslag van de 1/8 triathlon