Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thierry Verbinnen en Tine Deckers winnen triathlon Leuven
Nieuws

Thierry Verbinnen en Tine Deckers winnen triathlon Leuven

Thierry Verbinnen maakte er in zijn eigen Leuven een one-man show van. Zoals verwacht, kwam Verbinnen als eerste uit het water. … kwam als 2e uit het water. Dennis Devriedt, getipt als een van de grote belagers van Verbinnen, miste zijn zwemstart en kwam als 3e uit het water. Op de fiets gaf Thierry de beste indruk. Ronde na ronde liep hij verder uit van zijn concurrentie. Devriendt kon niet anders doen dan de schade zo klein mogelijk te houden. In de achtergrond kwam Bruno "Bruce" Clerbout naar een 3e plaats gefietst.

Na 80km kwam Thierry de wisselzone binnen met een voorsprong van 6 minuten op Dennis en 8 minuten op Bruno. De laatste 2 zijn sterkere lopers dan Verbinnen, maar de voorsprong was zo groot, dat Thierry eigenlijk op reserve kon lopen. Hij finishte in een tijd van 3u50'21" Dennis finishte op 3u52'20 gevolgd door Bruno op 3u56'26" Nick Baelus pakte een knappe 4e plaats, de top-5 werd afgesloten door Pieter Hélin. Joury Gokel ging in 4e stelling aan het lopen, maar viel in zijn -normaal sterkste onderdeel- terug tot een 7e stek.

Bij de dames een soortgelijk verhaal. Tine Deckers moest bij het zwemmen Lieve Cappaert-Paulus voor zich laten, maar na de wissel ging ze er vandoor en zou ze haar concurrentie niet meer terug zien. Na een sterk fietsnummer en een fantastisch loopnummer, mocht ze na 4u22'45" voor eigen publiek finishen. Achter haar werd nog een strijd geleverd tussen Liesbet De Schrijver en Sofie Goos. Liebet maakt dit jaar haar come-back na 3 jaar afwezigheid in de triathlon. Ze kon in het fietsen wel nog stand houden tegen Sofie, maar in het lopen moest ze toch de meerder in de Antwerpse erkennen. Ook Christel Van Eesbeeck en Lieve Cappaert-Paulus gingen Liesbet nog voorbij.

Klik hier voor de volledige uitslag