Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triathlon door Brugge
Uncategorized

Triathlon door Brugge

triathlonbrugge

Aanstaande zaterdagavond vindt de Triathlon door Brugge plaats. Deze wedstrijd werd vorig jaar hier op 3athlon.be nog verkozen tot beste wedstrijd van 2006. De organisatoren beloven ook dit jaar voor een spetterend triathlonfeest te zorgen.

De Triathlon door Brugge wordt ook wel eens "Brugges mooiste dag" genoemd. Een wedstrijd die anders is dan alle andere triathlons. Het is de een van de weinige triathlons (samen met Londen) die zich midden in het centrum van een grote stad afspeelt. De meeste triathlons in steden wordt op de rand van de stad georganiseerd. De Brugse binnenstad wordt als het ware een paar uur lam gelegd. Dat is een van de redenen dat het evenement op zaterdagavond plaats vindt. Dit heeft als extraatje, dat de prijsuitreiking naadloos over kan gaan in een heus feest. (dat vorig jaar tot een stuk in de nacht duurde)
Toen enkele Brugse triatleten een 5-tal jaar geleden met het idee opkwamen, was er heel wat politieke steun van de burgemeester en schepenen nodig om dit concept uit de grond te stampen. Van een embryonaal idee tot nu, is de triathlon uitgegroeid tot een impressionant evenement. Met een 900 individuele atleten en een 150-tal trio's, is dit de grootste triathlon van België. Van pure recreant tot absolute wereldtop.
Vorig jaar werd er vooraan de wedstrijd een Brugs duel uitgevochten tussen Marino Vanhoenacker en Luc Van Lierde. Luc heeft echter zijn zinnen op het EK in Brasschaat gezet en start niet in Brugge. De grote vraag wordt dus vooral: wie wordt nummer 2 dit jaar?
Kan Dennis Devriendt de Brugse belangen verdedigen? Hij moet het o.a. opnemen tegen Frederik Van Lierde, Bert Jammaer, Koen Hoeyberghs, Stijn Demeulemeester, Joury Gokel, Karel Pardaens en Michael Dewilde, de leider in het niet-stayer circuit (waar Brugge trouwens deel van uitmaakt).
Meer op www.triatlonbrugge.be