Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Johan Musseeuw blikvanger triowedstrijd in Brugge
Nieuws

Johan Musseeuw blikvanger triowedstrijd in Brugge

3team_brugge

Triathlon voor trio's is een interessante side-kick van de triathlonsport. Net als de triathlon-sport zelf, zit dit trio-concept in de lift. Bedrijven worden warm gemaakt om teams af te vaardigen. Recreanten kunnen van de sport proeven, zonder de 3 disciplines te moeten doen. Topsporters kunnen samen aan triathlon doen.
Callant Verzekeingen en Runningcenter Brugge sloegen de handen in elkaar en wisten 2 topteams samen te stellen. Een vrouwenteam en een mannenteam met daarin Johan "De Leeuw van Vlaanderen" Musseeuw. Hun ambitie: WINNEN.

Gisteren werden in Brugge de 2 topteams voorgesteld die aanstaande zaterdag een gooi gaan doen naar de overwinning in de trio-wedstrijd van de Triathlon door Brugge.

3team_brugge_v

Voor het damesteam werd beroep gedaan op Nele David, Patsy Magerman en Ria Thienpont. Voor de dames is dit eigenlijk een uit de hand gelopen grapje. Toch mikken ze op het podium.
Nele heeft nog compititie gezwommen. Patsy deed vroeger, welliswaar 10 jaar geleden, aan wielrennen. Ria was tot vorig jaar voetbalster, maar begon te lopen en won enkele weken geleden de "Dwars door Brugge" loopwedstrijd.

3team_brugge_m

Het mannenteam bestaat uit Bruno Claeys, Johan Musseeuw en Christophe Clyncke.
Bruno zwemt al van kindsaf. Op zijn 18e deed hij mee aan het EK. Hij is enkele jaren Belgisch kampioen rugslag. Door zijn studies heeft hij een tijd wat minder gezwommen, maar sinds september gaat hij er weer hard tegenaan. Hij zwemt 2 keer per dag. Die 1000m mag dus geen probleem geven. Veel open-water ervaring heeft hij niet. Bruno zwom 1x Damme-Brugge mee bij de amateurs, en liet de rest minuten achter zich. Zijn grootste concurrent zaterdag is zijn ploegmakker Matthieu Fonteyne.
Johan moet niet meer voorgesteld worden. Hij was afgelopen weekend nog op de Mont-Ventoux. De triathlon zaterdag ziet hij als een uitdaging. Musseeuw wou na zijn carrière graag een triathlon doen. Door zijn knie-problemen is lopen niet echt mogelijk. Dit is dus de iedeale gelegenheid.
Christophe werd enkele weken geleden 3e in de "Dwards door Brugge". Meestal loopt hij in Nederland. Zo won hij de 1/2e marathon van Enschede, het Benelux kampioenschap voor politie-diensten.

Hoewel er van echte concurrentie geen sprake is, zal dit team de strijd aangaan met het 3together team (het 3together-team is een gemengd team). Spanning wordt gegarandeerd!