Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bink Marino Vanhoenacker en Joke Coysman winnen in Brugge
Nieuws

Bink Marino Vanhoenacker en Joke Coysman winnen in Brugge

Alle foto's staan in het fotoalbum
bekijk ook een aantal foto's op www.toppix.be
binkbrugge2007

Het Brugse team onder leiding van Mario Vlietinck, heeft er ook dit jaar weer had aan gewerkt om Brugge om te toveren in en triathlon stad. In tegenstelling tot vorige jaren, zat het weer dit jaar echt niet mee. Enkele wolkbreuken en onweersbuien deden de wedstrijd letterlijk in het water vallen.   

Na een bliksemsnelle zwemproef, kwam Frederik Van Lierde in 11'16" uit het water, op een 40-tal seconden gevolgd door Chris Schepers en Dennis Devriendt. (Die laatste 2 zouden even later uit de wedstrijd stappen met lekke band). Marino kwam als 4e uit het water. Doordat er bij het begin van de wedstrijd enkele seingevers ontbraken, reden Frederik, Bert, Stijn, enz verkeerd. Ze reden 200m verkeerd en moesten rechtsomkeer maken. De Brugse Bink ging er intussen als een raket vandoor. Hij  haspelde de 45km af in 1u02'42". Achter hem werd duchtig strijd geleverd om de 2e plaats.  Michael Dewilde van het SMO-team rukte op naar een 2e plaats, maar ging op het natte, gladde wegdek onderuit. Hij zette zijn koers wel verder, maar de val had zijn ritme gebroken. Frederik Van Lierde, Bert Jammaer, Koen Hoeyberghs en Stijn Demeulemeester kwamen bij Dewilde. Met z'n vijven kwamen ze de wisselzone binnen. Vanhoenacker liep intussen naar zijn 3e overwinning in Brugge. Hij finishte in een tijd van 1u48'45".
Frederik Van Lierde bleek de snelste van de achtervolgers. Hij werd gevolgd door Koen Hoeyberghs. Stijn Demeulemeester werd 4e, Bert Jammaer 5e. Door de valpartij, ging het lopen Michael Dewilde niet af. Toch werd hij knap 6e.

Bij de dames ging de overwinning, net als vorig jaar, naar Joke Coysman. Zij ging Kristien Vleugels en Heidi Veramme vooraf.

Ik wil langs deze weg ook Sus Sips (www.susimages.be ) en Stephane Staelens van DTTL bedanken. Zij hebben mijn rol van fotograaf overgenomen. De foto's komen maandag in het foto-album

De uitslag van de wedstrijd, vind je op deze link