Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
20 jaar Ironteam Mechelen
Uncategorized

20 jaar Ironteam Mechelen

itm

Het Ironteam Mechelen, kortweg ITM, bestaat 20 jaar. Een ideale reden om de club eens in de kijker te plaatsen.

Het is geen toeval dat de jaarlijkse persconferentie van ITM  dit jaar uitzonderlijk ruim een maand later wordt gehouden. Daar zijn een aantal heel goede redenen voor.
Allereerst: dit is een jubileumjaar want onze club bestaat 20 jaar, wat haar meteen tot één van de oudste Belgische triatlonclubs maakt. Verder kunnen wij aldus een hele reeks prima prestaties van onze leden voorleggen, hoewel het triatlonseizoen pas van start is gegaan. En tenslotte kunnen wij ook onze sponsors de verdiende aandacht bezorgen.

Bruno Clerbout, het boegbeeld van onze club, had in zijn seizoenplanning twee grote doelen aangemerkt: de ironman te Nice, en de mythische wedstrijd te Embrun. Onder impuls van zijn trainer, Kurt Lobbestael, laste hij in zijn voorbereiding enkele wedstrijden in over kortere afstanden. De resultaten waren schitterend met derde plaatsen te Geel en in de SP.-wedstrijden te Antoing en te Leuven.

Vijf ITM-leden, Ben Bersee, Peter De Borger, Philippe Casaert, Dimitri Tops en Leo Vande Velde finishten in de zware ironman te Lanzarote. Willy Baeyens zocht het nog verder en leverde zijn beste prestatie in de Braziliaanse ironman.
Met verder nog Bruno, Stijn Van de Wouwer, Gert Moonen en Wout Marinus die een ironman plannen  hoort het Iron team zeker bij de top in België op de lange afstand. De uitzonderlijke sfeer tijdens de gezamenlijke trainingen en stages is zeker één van de grondvesten van dat succes.

Jeugdwerking is vaak de achilleshiel van de triatlonsport. Ook ITM ontsnapt niet aan de algemene regel. Niettemin zorgen Jonas Van Breedam en  Magalie van Eynde voor hoopgevende prestaties die misschien anderen zullen motiveren.

Onze sponsors zorgen ervoor dat niet alle, toch wel vrij zware,  kosten door de atleten moeten worden gedragen. In dat verband willen wij speciaal de nadruk leggen op de steun die wij van de stad Mechelen mogen ontvangen. De letter M. in onze naam staat daar dus heel terecht. De synergie met de stad is nog verstrekt sedert een lid van onze raad van bestuur werd verkozen tot lid van de Mechelse Sportraad.

De voorzitter,
Leo Vande Velde