Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Frederik Van Lierde
Uncategorized

Interview Frederik Van Lierde

frederik4

Frederik, een ongelooflijke wedstrijd! Had je dit verwacht?
Ik had alleszinds enorm naar deze wedstijd toegeleefd en ik wast er 100% op gefocust. Voor mijn contract bij defentie moest ik een top-3 plaats halen. Ik zou ontgoocheld geweest zijn, had ik die top-3 niet gehaald. Maar een overwinning is natuurlijk altijd afwachten. Ik ging voor te winnen, maar iedereen is natuurlijk sterk op een EK.

Je scenario was zowiezo als eerste uit het water komen, en dan zien hoe ver je kwam op de fiets. Maar in plaats van je voorsprong stabiel te houden, fietste je gewoon alles op een hoopje!
Ik ben op de fiets direct hard beginnen gaan om er zo veel mogelijk uit te halen. Maar dan had ik nog geen idee of dat voldoende was. Na 1 ronde kreeg ik door dat ik 2 minuten voorsprong had. Met zo'n tempo moest ik wel doorgaan. Ik heb nog een tandje bijgestoken. Ok, ik wist wel dat  ik dan minder fris ging lopen. Maar met een voorsprong van 4 minuten kan je je wel wat permitteren.

Is lopen je mindere onderdeel?
Het is inderdaad wel mijn minste onderdeel. Maar vorige week liep ik toch het zelfde niveau van Marino. Als ik fris van de fiets kan komen, loop ik wel nog goed. Vandaag ging het moeilijk naar het einde gaan, maar ik had toch nog één minuut over.

frederik3Hoe sterk leunt die 2OD triathlon aan tegen de OD?
Inderdaad. Je kan zo'n 2OD vergelijken met een 1/4 triathlon. De afstand ligt me perfect. 3000m zwemmen is in verhouding vrij veel tegenover die 80km fietsen en 20 lopen. Voor mannen als Gerrit Schellens en Stijn Demeulemeester is dat zeer nadelig. Voor mij speelt dat natuurlijk in mijn voordeel.

Wat staat er dit jaar nog op je agenda? Is dit de definitieve switch naar de lange afstand?
Ik ben veranderd van trainer. Ik werk nu met Pieter Timmermans en samen hebben we besloten om ons op de lange afstand te gaan focussen. De criteria voor defensie liggen trouwens ook vooral op die lange afstand. Ik doe dit jaar nog de Marc Herremans Classic mee, maar mijn hoofdoel is eigenlijk de Ironman van Panama-city op 3 november. Daar wil ik me kwalificeren voor de Ironman Hawaii 2008. We hebben dat bewust in stappen opgebouwd. Eerst een aantal halve triathlons en niet direct op die volledige gaan werken. Ik moet immers nog veel leren op die lange afstand.

Je bent vorige week weer papa geworden. Viel dat mee om dan nog voor te bereiden voor dit EK?
Ik mag eigenlijk niet klagen. Mijn vrouw wist hoe belangrijk dit EK voor me was en ze heeft bijna alles op zich genomen. Maar nu ga ik toch een paar dagen intens met mijn gezin bezig zijn.