Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Tine Deckers
Uncategorized

Interview Tine Deckers

brasschaat_bike_264_smallTine deckers pakte op het EK in Brasschaat een knappe 2e plaats. Ik praatte met Tine na afloop van de wedstrijd.
 

Had je deze zilveren medaille verwacht?
Nee, helemaal niet. Ik geen goeie zwemmer. Dus die 3000m is echt wel in mijn nadeel. Ik denk dat ik voorlaatste uit het water was bij de elite dames.

Maar eens op de fiets ging het goed?
Nee, in het begin ook niet. Het draaide niet vlot. Misschien waren het wel wat zenuwen. Maar zo stilaan begon ik er wel door te komen.

Is zo’n vlak fietsparcours in jouw voordeel?
Mijn fietsen is echt goed dit jaar. Ik kan wel wat aan. Op die 70.3 in Florida eerder jaar, had ik de snelste fietstijd, voor Katja Schumacher. Dus geef mij maar liever een zwaar parcours.

Hoe verliep het lopen je?
Dat ging op zich wel goed. Maar ik had natuurlijk heel hard moeten fietsen, dus ik voelde daar de weerslag wel van. Ik ben als 3e beginnen lopen na Kolters en Novakova. Maar Novakova vertraagde, dus liep ik al snel in 2e positie. Hector kwam me als een sneltrein voorbij gelopen. Ik moest niet eens proberen om daar bij aan te pikken. Maar die moet zich duidelijk vergaloppeerd hebben. Ik heb nog echt mijn best moeten doen om er bij te komen. Iedereen was op mij aan het roepen maar ik kon niet sneller, mijn benen deden pijn. Eens in het park moet Hector ook nog wat verkeerd ingeschat hebben hoe ver het nog was. Het is op een sprint uitgedraaid, in mijn voordeel.

Ga je met dit resultaat nu naar het WK?
Mijn doel was dit jaar de Ironman van Canada te doen. Ik had deze 2e plaats helemaal niet verwacht. Dus ik denk niet dat ik mijn plannen nu plots ga veranderen. Die WK afstand is toch eigenlijk mijn afstand niet.

brasschaat_run_542