Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Virtueel trainen op Second Life
Uncategorized

Virtueel trainen op Second Life

slHet kon natuurlijk niet uitblijven. Nadat banken, warenhuisketens, tijdschriften en festivals zichzelf virtueel openbaarden, kan je nu ook als triatleet terecht op Second Life. Je vindt er sinds februari 2007 SL  Triathlon, een virtueel triatlonteam waarin je anderen kunt ontmoeten voor je training.

SL Triathlon is, geheel in de traditie van Second Life, een plek waar je na het aanmaken van een avatar (een virtuele identiteit, zeg maar) anderen kunt ontmoeten, maar ook virtuele fietsen en andere triatlonspullen kunt aanschaffen.

Het idee om via virtual reality je training beter te maken, mag dan al vreemd lijken, maar dat is precies wat Wolfgang en Suzy Spaatz, de bedenkers van SL Triathlon, voor ogen hadden.
Spaatz, zelf een triatleet die aan meerdere Ironman-wedstrijden deelnam, realiseerde zich tijdens een training op de fietstrainer dat meerdere triatleten heel wat tijd op hun trainer doorbrengen voor het scherm van pc of tv of in het gezelschap van een mp3-speler. Interactieve, virtuele trainingsessies met on line trainingschema’s leken hem daarom een waardevol initiatief.
Het idee is niet nieuw, eerder pakte ook het Nederlandse Tacx al uit met Virtual Reality Trainers, waarbij je via het internet jouw resultaten met die van anderen kunt vergelijken.

De fietstrainingen van SL Triathlon gaan door in een virtuele spinning-class, waar je avatar op zijn virtuele fiets zit. Via streaming krijg je een uur lang muziek en instructies door. Daarmee benadert SL Triathlon de realiteit van een echte spinning-class. Je resultaten kan je nadien vergelijken met die van anderen, terwijl je avatar even in de bar blijft hangen.

Open de link naar SL Triathlon (je moet Second Life geinstalleerd hebben)