Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Getest : de Zoggs Lap Pro
Gear

Getest : de Zoggs Lap Pro

Triatleten staan bekend om hun voorliefde voor materiaal en gadgets. Voor wie tijdens een zwemtraining zijn gezwommen aantal baantjes bij wil houden en per baantje splittijden en -snelheden wil kennen, is er nu de Zoggs Lap Pro.

Zoggs mag dan bij ons op de markt voor velen een nobele onbekende zijn, in het Angelsaksische deel van deze aardkloot is deze Australische firma een voorname speler op de zwemmarkt. Met de Lap Pro levert Zoggs het eerste echte zwemmershorloge af.
lap_pro_cutoutHet horloge, eigenlijk een op het zwemmen gerichte chronometer, is instelbaar voor 25 en 50 meterbaden. Door bij keerpunten op de bovenkant (het scherm) van het horloge – Zoggs spreekt zelf liever van de Tap-pad function manager – te tikken worden de splittijden aangeduid. Per split of lap kan je nadien je tijd, je snelheid en de gemiddelde snelheid over alle (max. 99) splits heen bekijken.

Het grote voordeel van de Lap Pro tijdens een training is dat je zelf niet voortdurend aan het tellen bent. Zelf willen we na een paar honderd meter duurtraining wel eens de tel van het aantal baantjes kwijt raken. Bij elk keerpunt even op het glas tikken, en dat probleem is voorgoed van de baan. Handig is dat je nadien een gedetailleerd beeld van je gezwommen reeks krijgt. Je merkt hoe tijd en snelheid evolueren, wat doseren van je inspanning een stuk makkelijker maakt.
Doordat de gehele bovenkant van de Zoggs Lap Pro als één grote knop fungeert, is de bediening ervan tijdens het zwemmen ontzettend makkelijk. Geen gedoe meer met kleine knopjes waar je naast drukt, of het verkeerde toetsje bedient.
Enig minpuntje is dat de Lap Pro niet met een timer of een alarm is uitgerust. Daardoor is het niet mogelijk om vooraf de gewenste splittijden in te voeren en tijdens het zwemmen letterlijk te horen of je aan de gewenste snelheid zwemt. Dat vinden we zelf toch wel een misser.

De Zoggs Lap Pro is verkrijgbaar bij:
www.tri-active.be