Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gomez en Fernandes Europees kampioen 1/4 triathlon
Nieuws

Gomez en Fernandes Europees kampioen 1/4 triathlon

copenhagenetutriathloneuropeanchampionshipsJavier Gomez is in de Deense hoofdstad Kopenhagen Europees kampioen 1/4 triathlon geworden. Gomez had na het zwemmen een kleine achterstand van 7" op de regerend Euopees kampioen en leider Belaubre. Halverwege de 40km lange fietsproef kwam alles tot een peloton van 44 renners. De Zwitser Sebastien Gacond ging als er als eerste van door bij het lopen, maar kort gevolgd door die grote groep. Gomez liep de 10km in 30'03" en liep daarmee 17" voor de Duitser Jan Frodeno over de finish. De 3e plaats was eveneens voor een Duitser : Daniel Unger. Axel Zeebroek werd 1e Belg op een 20e plaats, 2 minuten na Gomez. Peter Croes werd 31e. Stijn Goris werd 40e. Kjell Verleysen stapte uit de wedstrijd.
Bij de dames ging de overwinning naar de Portugese Vanessa Fernandes. Fernandes pakte een voorsprong van 40" na het zwemmen, maar verloor die voorsprong bij het fietsen. Eens op het loopparcours ging ze er weer alleen vandoor en sloeg een kloof van 45" op haar achtervolgster Kate Allen uit Oostenrijk. De 3e plaats was voor de Zwitserse Nicola Spirig, op amper 3" achter Allen. Céline Rositano werd 37e.
Bij de junioren dames werden Jolien Lewilly 23e en Karolien Geerts 26e. Willem Brems werd 28e bij de junioren heren, Maxime Verstraeten 55e.